REISEPROGRAM: Den tidligere TV2 programlederen Tobias Frøystad lager nå reiseprogram for MTV.
REISEPROGRAM: Den tidligere TV2 programlederen Tobias Frøystad lager nå reiseprogram for MTV.

«Waschera»-Tobias lager reiseprogram for MTV

Unggutten har sammen med kameratene laget det første norskproduserte programmet for MTV.

For første gang har MTV-Europa fått et norskprodusert program på skjermen.

Programmet heter «Dexpedition» og handler om et filmteam på fem med programlederne Dex (Jørgen Kjønø) og han italienske venn Fab (Tayo Cittadella Jacobsen) i spissen.

Reiseprogram for de unge

Sammen har de laget et litt uvanlig reiseprogram.

Et reiseprogram med festing, damer, litt kultur og enda mer festing.

– Vi reiser til forskjellige steder i Europa, så vil vi vise seerne stede på den måten du opplever det om du reiser dit som en venninnegjeng eller en guttegjeng for å ha det gøy rett og slett. Vi drar til Amsterdam, hva er det vi gjør? jo, vi sjekker ut The Red Light District vi sjekker ut Coffee shops, forteller Tayo Cittadella også kjent som Fab i den nye serien.

– Vi gjør rett og slett det de unge ville gjort. De mellom 18 og 35. Ikke de kjedelige tingene. Det er ikke mye museum og gallerier i dette programmet her. Vi gjør faktisk det som er litt morsomt. Ofte så selger et sted mye bedre om du ser andre har det gøy der istedenfor at noen bare forteller om plassen. Vi gjør kanskje de utradisjonelle tingene men vi sjekker heller ut de reelle tingene som unge mennesker faktisk gjør på disse plassene, sier Tobias Frøystad som er produsenten av programmet.

Se video øverst i saken

Rettighetene til bildene fra serien «Dexpedition» tilhører MTV.

«Waschera»-Tobias

Tobias Frøystad er ikke en helt ukjent person for publikummet. Han kan man huske som reporter og programleder for det tidligere ungdomsprogrammet «Waschera» som gikk på TV2 i 2009.

Sammen med Kjetil Sagafos var han en del av «Helt Ærlig»-gutta som blant annet ga ut en låten Goodtimes med blant annet Linni Meister og Katrine Moholt i videoen.

– Ja det har vært en ganske mikset vei. Det var «Waschera» som var et ganske annerledes program enn det vi har laget nå. Så startet jeg egentlig bare et egentlig selskap. så kjenner jeg disse gutta ganske godt fra før. Det ene gikk til det andre, så denne MTV-serien her kom egentlig ganske greit til underveis, forteller Tobias.

– Kjenner folk deg fremdeles igjen på gata?

– Når jeg var i min «Waschera»-periode var målgruppen rundt sånn 13- 14 år. Nå er de sånn 18-19, så jeg bare, «Hey», sier Frøystad spøkende.

Parodiert av Morten Ramm

For selv om Tobias og Kjetil ikke lenger er på skjermen med «Waschera» så har ikke komikerne glemt deres prestasjoner som programledere.

De blir fortsatt parodiert av Morten Ramm og Odd-Magnus Williamson «Torsdag kveld fra Nydalen» som har laget sin egen versjon av programmet, «Waschera Gud».

– Ja jeg ser litt på det, eller får høre av folk som ser det. Han heter faktisk Tobias fortsatt. Morten ringte meg her om dagen og bare «Du blir fortsatt parodiert», sier Tobias og fortsetter.

– Ja ja, jeg synes det bare er festlig da. Det er bare moro det. T-Bug, Tobias, sier han fornøyd.