Robert Hedin. (Foto: UMIT BEKTAS/Reuters)
Robert Hedin. (Foto: UMIT BEKTAS/Reuters)

Trenerne hardt ut mot Hedins Aalborg-avtale

Flere topptrenere i Norge reagerer sterkt på at landslagssjef Robert Hedin nå også blir trener i Aalborg.

Onsdag ble det klart at landslagssjef i håndball Robert Hedin skal trene den danske storklubben Aalborg ut sesongen.

Hedin bedyrer at engasjementet ikke vil gå utover jobben for Norge, men flere trenere i Postenligaen tviler på dette.

– Å rygge inn i fremtiden
– Jeg synes det er overraskende at Norges Håndballforbund går med på dette. Aalborg spiller ikke i europacupen, men det er en klubb med store ambisjoner. De vil være med i toppen i Danmark. De skal være den ledende klubben på Jylland. Det er også mye tettere kampprogram i Danmark enn i Norge. Det går mye tid til å forberede treninger, og til før- og etterarbeid etter kamper. Det er begrenset hvor mye tid du da får til å følge opp 40 landslagsspillere, sier FyllingenBergen-trener Anders Fältnäs til TV 2 Sporten. Fältnäs har selv vært trener i Aalborg og kjenner presset treneren i klubben har på seg.

Jeg synes det går utover profesjonaliteten utad. I fotball ville dette aldri skjedd.

– Jeg har litt problemer med å skjønne motivet. Jeg synes det går utover profesjonaliteten utad. I fotball ville dette aldri skjedd. Er håndball så liten idrett at det går an der? I forhold til anseelsen utad så er dette synd, sier Elverum-sjef Christian Berge.

– Jeg er veldig overrasket over at han får lov. Jeg skjønner det andre veien når man er klubbtrener og blir tilbudt landslagsjobb. Da må man gjerne ha to jobber i en overgangsfase. Men her skjer det i motsatt rekkefølge. Jeg synes det er å rygge inn i fremtiden. Det er ikke bra nok for norsk herrehåndball, er Drammen-trener Geir Oustorps kommentar.

Anders Fältnäs. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Anders Fältnäs. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

LES OGSÅ: Hedin blir Aalborg-trener
LES OGSÅ: Robert Hedin på trenerbenken for Aalborg på lørdag
LES OGSÅ: Håvard Tvedten om Hedin: – Fantastiske nyheter

– Har ikke snakket med Hedin
Flere klubbtrenere har tidligere vært negativ til Hedins kommunikasjon med dem i hans tid som landslagssjef. De tror ikke Hedins danske vikariat vil bedre dette.

– Vi har reagert på at kommunikasjonen har vært dårlig til nå. Så vidt jeg vet fikk han økt stillingen for å drive med klubbmøter og bedre kommunikasjonen med klubbene. Nå skal han være i Danmark, og være klubbtrener der, og får enda mer å gjøre. Det sier seg selv at det ikke vil bli bedre da, mener Jan Ivar Lorentzen i Follo.

Geir Oustorp  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Geir Oustorp (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

– Jeg er inne i min tredje sesong som hovedtrener i Follo. På de tre årene har ikke Robert Hedin tatt kontakt med meg en gang. Jeg har i denne perioden hatt Magnus Jøndal med på A-landslaget og hatt to-tre inne på rekruttlandslag, fortsetter han.

– Jeg skal være ærlig å si at jeg ennå ikke har snakket med Robert Hedin, forteller Oustorp.

559969

LES OGSÅ: – Ikke aktuelt med klubbtrener
LES OGSÅ: – Hedin er ingen reserveløsning
LES OGSÅ: Zinglersen erstatter Hedin

Drammen-treneren har noen år bak seg som trener for Byåsens jenter, og merker enorm forskjell på kommunikasjonen med landslagsledelsen fra dame- til herresiden.

– Det er veldig lett å sammenligne med damesiden. Der var det kontakt regelmessig. Det er ikke sånn her. Det er ikke jeg som klubbtrener som skal oppsøke ham. Det er jobben hans å få oversikt og følge med på hva som skjer i klubbene, sier Oustorp.

– Et springbrett til en toppklubb
Lorentzen ser heller ikke hvordan Hedins engasjement i Aalborg kan være positivt for norsk håndball.

– Hvis Robert Hedin har ambisjoner om å løfte nivået på norsk håndball. Hvis han har ambisjoner om å være landslagstrener utover 2014. Hvorfor skal han da ha et fem måneders vikariat i Danmark? Enten er det for å tjene litt ekstra penger, eller så er det for å bygge opp sitt eget navn. Det er ingenting rundt dette som kan være til det beste for norsk håndball. Det eneste han kan få ut av dette er at det kan være et springbrett til en toppklubb i Europa, sier Follo-treneren.

Det er ingenting rundt dette som kan være til det beste for norsk håndball.

Mange har nevnt Christian Berges navn som Hedins etterfølger en gang i fremtiden. Elverum-treneren kan ikke se for seg at han kunne gjort det samme.

– For meg personlig ville det vært umulig å gjøre en sånn deal. Jeg er nødt til å ha 100 prosent fokus på det jeg holder på med, mener han.

Men han er ikke bare negativ til Hedins vikariat.

– Jeg kan se at en landslagssjef har behov for å få hyppigere kamptrening. Hvis det blir en kort periode. Nesten som en studietur for å få praksis. Det kan jo få en positiv effekt, sier han.

Christian Berge kan bli ny trener i Drammen Håndballklubb. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Christian Berge kan bli ny trener i Drammen Håndballklubb. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)