Wayne Rooney. (Foto: DANIEL MIHAILESCU/Afp)
Wayne Rooney. (Foto: DANIEL MIHAILESCU/Afp)

Rooney sørget for sesongens første mesterligaseier

Men Manchester United måtte slite borte mot Otelul Galati.

Otelul Galati-Manchester United 0-2

Etter uavgjort på de to første kampene i Mesterligaen var det på tide at Manchester United tok en trepoenger.

Ville ha seier
- Jeg tror vi må vinne kampen, jeg kommer til å stille med et sterkt lag. Det viktigste for oss er at vi vinner kampen, det vil løse alle våre problemer, sa Alex Ferguson ifølge Daily Mirror før kampen.

Og seieren sjefen etterlyste kom som bestilt. Men det måtte to straffespark til for å sikre den. Wayne Rooney ekspederte begge i nettet og ble med det mestscorende engelskmann i Mesterligaen med sine 26 scoringer. Nylig pensjonerte United-stjerne Paul Scholes hadde den tittelen før kampen.

Benfica slo Basel 2-0 og leder gruppen med sju poeng, mens United er nummer to med fem poeng.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Manchester United viste at de gikk for seier og stilte med Wayne Rooney, Nani og Anderson fra start, men spillemessig imponerte de ikke. Rumenerne spilte disiplinert i forsvar og holdt godt unna for United.

Røde kort
Men etter 63 minutter glapp det for Otelul. Kaptein Sergiu Costin stoppet et innlegg fra Rooney med hånden og det ble dømt straffe. Det ekspederte nevnte Rooney galant i mål til 1-0.

Tre minutter senere fikk Nemanja Vidic direkte rødt kort da han taklet Gabriel Giurgiu i lårhøyde. En strek i regningen for Alex Ferguson før de kommende gruppespillkampene.

Like før slutt ble hjemmelagets Milan Perendija sendt av banen for to gule kort. På overtid ble Rooney felt i straffefeltet og ekspederte kveldens andre straffespark i mål.

Javier Hernandez og Cornel Rapa i duell i kampen mellom Otelul Galati og Manchester United. (Foto: BOGDAN CRISTEL/Reuters)
Javier Hernandez og Cornel Rapa i duell i kampen mellom Otelul Galati og Manchester United. (Foto: BOGDAN CRISTEL/Reuters)