BRENTE REGNINGER: Daniel Molund har brent regninger, ungått skattebataling i to år og er i ferd med å dra med seg samboeren Camilla Haga Svevad ned i økonomikrisen.
BRENTE REGNINGER: Daniel Molund har brent regninger, ungått skattebataling i to år og er i ferd med å dra med seg samboeren Camilla Haga Svevad ned i økonomikrisen.

«Luksusfellen»-Daniel (32):

Brukte regningene til å fyre i ovnen

Startet eget enkeltmannsforetak for å slippe lønnstrekk og droppet innbetaling av skatt i over to år.

Daniel Molund og Camilla Haga Svevad er småbarnsforeldre og har nylig skrevet under på en kjøpekontrakt til en splitter ny leilighet for 2,2 millioner kroner.

Men drømmen om eget sted går i knas etter Daniel må stå ansikt til ansikt med sin egen økonomi i «Luksusfellen» på TV3.

Les mer: «Luksusfellen»-Thomas tok opp kredittlån i kjærestens navn

Dropper skatten

Daniel jobber som transportkoordinator, og bestemte seg for å starte et enkeltmannsforetak for å unngå lønnstrekk. Regningene har han brent, og etter flere år sitter han med 850 000 kroner bare i inkassogjeld og siden han heller ikke har betalt skatt, sitter han med over 100 000 i gjeld til skatt.

– Daniel fremstår som en utrolig frekk person. Han overser alle regninger. Han blir selvstendig næringsdrivende for å unngå lønnstrekk og skatten den gir han fullstendig blaffen i. Jeg håper virkelig mannen er klar for å ta i et tak. For dette vil bli tøft sier «Luksusfellen»-ekspert Hallgeir Kvadsheim i programmet etter møte med Daniel.

Samtidig spiller han poker på kvelden, kjøper filmer og annen underholdning til om lag 5000 kroner hver eneste måned.

Regninger og inkassovarsler blir brent eller lagt uåpnet i en skuff.

– Når vi bodde på Lørenskog så hadde vi peis. Så jeg hadde samlet opp en god pose med regninger som jeg brukte å fyre opp for å få fyring i peisen, forteller Daniel.

Les også:«Luksusfellen»-Christian: – Menn er mest håpløse økonomisk

Leilighet uten lån

Uten å sjekke om han i det hele tatt kan ta opp et lån, har Daniel og samboeren skrevet under en kjøpekontrakt til en leilighet som ikke engang er ferdig bygget. Om de blir nødt til å kjøpe leiligheten, vil Daniel alene stå med godt over to millioner i gjeld.

– Ja, det var vel kanskje også noe som ikke var så veldig gjennomtenkt, forteller Daniel.

Hallgeir Kvadsheim gjør et forsøk på å redde dem ut av kontrakten mens «Luksusfellen»-Elin Ørjasæter gjør et tappert forsøk på å få paret til å selge unna noen av sine eiendeler slik at de kan få inn penger, men det viser seg å bli vanskeligere enn først antatt.

– Dere har en stor TV som jeg er sikker på at dere kan få mye penger for, sier Elin.

Men verken Daniel eller Camilla har lyst til å selge den, til tross for at de også har en TV på soverommet som kan flyttes ut i stuen.

– Nei, den på soverommet har feil farge, svarer Daniel.

Les også:«Luksusfellen»-Hallgeir: – Det provoserer meg