Daniel Sturridge, Chelsea. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Daniel Sturridge, Chelsea. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Wikestads utvalgte: Premier League-runden oppsummert

Er Daniel Sturridge den nye Rooney? Les hva kommentator Kasper Wikestad husker fra helgens Premier League-runde.

Rundens supporter

Rick Rock

QPR-supporteren Rick Rock hadde fått med seg at DJ Campbell hadde skadet seg på trening, og at Adel Taraabt ikke kom til å figurere i startoppstillingen mot Blackburn. Dette la han ut på hjemmesiden sin fredag ettermiddag, til manager Neil Warnocks store frustrasjon.

- Jeg kan nesten ikke tro at en QPR-fan la ut lagnyheter på hjemmesiden sin 24 timer før kamp. Slike supportere trenger vi ikke, raste Warnock.

Hvor Rock fikk informasjon sin fra, vites ikke.

Rundens Rooney

Daniel Sturridge

Med Wayne Rooney utestengt hele gruppespillet i neste sommers EM, leter engelsk presse febrilsk etter en ersatter. Og de har funnet ham. Chelseas Daniel Sturridge seiler nå opp som den nye Wayne Rooney. Han scoret åtte ganger på elleve starter for Bolton forrige sesong, og har fire på fire starter så langt i denne. For å si det som en av de engelske tabloidene: ”Sturridge ready to step up and replace you-know-Roo!”

Rundens Rain Man

Tomas Rosicky

Rosicky fikk en hel fotballverden til å stusse da han sto i mur på Old Trafford. Ballen gikk over muren og i mål, uten at tsjekkeren tok seg bryet med å snu seg etter ballen, eller registrere at laget hans slapp inn mål. Og jaggu klarte han å gjøre det samme mot Sunderland. Med et lite smil så han at frisparket fra Seb Larsson gikk over han, og uten å snu seg, vandret han bare mot midtstreken. TV2s Aleksander Schau er overbevist om at den lille midtbanespilleren er synsk, og at han vet hva som kommer til å skje noen sekunder inn i fremtiden. Ergo ingen vits i å snu seg for å få bekreftet noe man allerede vet.

Tomas Rosicky, Arsenal. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Tomas Rosicky, Arsenal. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Rundens hjemmekjære

Swansea

De nyopprykkede svanene er det første laget fra Wales til å spille i Premier League. Og det er tydelig at det er blant sauer og sletter Brendan Rodgers gutter trives best. Uten tap, og det eneste laget av samtlige 92 ligalag som ikke har sluppet inn mål på eget gress. Ute på reisene er det verre. Står med fire strake bortetap. Og er med det også det eneste laget av det 92 ligalagene uten å ha bokført bortepoeng så langt. For Bolton er det motsatt. Har vunnet to av fire borte, men har ikke tatt et eneste poeng hjemme på Reebok til nå.

Kan du skape et vinnerlag? Premier League-manager er tilbake

Rundens comeback

Steven Gerrard

Liverpools talisman hadde ikke startet en Premier League-kamp siden sist Manchester United besøkte Anfield i begynnelsen av mars. Flere har stilt spørsmål ved om Gerrard noen gang ville komme tilbake, men legenden ikke bare storspilte. Han scoret selvsagt også i comebacket, og sikret ett poeng foran The Kop. En Gerrard i form vil være en enorm tilvekst for Liverpool.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Rundens benk

Manchester United på Anfield

Sir Alex Ferguson slutter aldri å overraske når det kommer til laguttak. Uttaket til en av verdens største klubbkamper var heller ikke noe unntak. Og det må være lov til å spørre; Har man sett en bedre benk i Premier League, eller noen annen liga for den saks skyld, noen sinne? Bak sjefen på United benken satt de på rekke og rad. Wayne Rooney, Nani, Javier Hernandez, Anderson, Michael Carrick og Antonio Valencia satt alle og blomstret. Og det måtte selvsagt en fra benken inn for å utlikne. Javier Hernandez reddet til slutt ett poeng mot erkerivalen.

Rundens Forrest Gump

Bradley Johnson

Ingen har tilbakelagt flere kilometer i Premier League enn Norwich. For øyeblikket ligger laget nærmere en Champions League-plass enn nedrykk, og løpskapasiteten må få mye av æren fra det. Og i et lag av maratonløpere er det Bradley Johnson som står fram. Han har tilbakelagt 12,8 kilometer per kamp i snitt. Mer enn noen annen i ligaen. Det har også ført den tidligere Leeds-spilleren inn i landslagsdiskusjonen. En annen nykommer i Premier League ligger på andreplass. Newcastles Yohan Cabaye.

Bradley Johnson på Norwich. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Bradley Johnson på Norwich. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Rundens uslåelige

Newcastle

Det var ikke mange som hadde Newcastle med i toppen da de skulle tippe tabell før sesongen, men The Magpies nekter å gi seg. Åtte kamper ut i sesongen har de fortsatt ikke gått på et nederlag, og til tross for at de ble liggende under to ganger mot Spurs, kom de tilbake. Når til og med Shola Ameobi smeller kula i hjørnet, skjønner man at laget har flyt. Ligger på fjerdeplass, og med Wigan på besøk til helgen, er det lite som tyder på at statistikken ikke skal holde en liten stund til. Imponerende.