Kölns Lukas Podolski (til høyre) jubler for scoring mot hannover. (Foto: ROLAND WEIHRAUCH/Afp)
Kölns Lukas Podolski (til høyre) jubler for scoring mot hannover. (Foto: ROLAND WEIHRAUCH/Afp)

Podolski feiret med Solbakken etter supermål

- Med en spiller som Podolski kan du alltid score et mål eller to, sier Ståle Solbakken.

FC Köln - Hannover 2-0

Ståle Solbakkens FC Köln stoppet en scoringskåt Moa da laget vant 2-0 i Bundesliga-oppgjøret på Rhein Energie Stadion. Lukas Podolski ble kampens store spiller med to scoringer. Podolski feiret sitt andre mål med å omfavne Ståle Solbakken.

Se Podolskis andre mål og feiringen i videovinduet øverst

Noe av det første Solbakken gjorde som Köln-trener var å frata Podolski kapteinsbindet i klubben. At stjernespissen valgte å omfavne Solbakken tyder på at nordmannen går mot roligere uker i tysk tabloidpresse.

Solbakken tror ikke at julefreden vil senke seg riktig ennå.

- Det tror jeg ikke. Nå har vi Dortmund borte neste gang, og en vanskelig cupkamp tre dager seinere. Så har vi Augsburg hjemme. Med tre poeng på de to kampene så nærmer det seg litt julefred, sier Solbakken.

559205

Bundesliga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ny forsvarskonstellasjon
Han var svært fornøyd med hvordan hans skadeplagete mannskap klarte seg mot Hannover.

- Det lå i hvert fall ikke i kortene i dag at vi skulle holde nullen. Vi stilte med en helt ny forsvarskonstellasjon med mange nasjonaliteter. Vi plusser på med en fra Japan for å være sikker på at vi har vært innom hele verden, sier Solbakken, før han fortsetter:

- Det var en stor prestasjon av oss å holde nullen. Hannover var litt bedre enn oss i banespillet, men vi hadde nok flere sjanser. Med en spiller som Podolski kan du alltid score et mål eller to, sier Solbakken.

Det var ikke bare i forsvarsfireren at Köln måtte omrokkere. I Milivoje Novakovic sitt skadefravær måtte Podolski spille aleine på topp.

- Med Novakovic ute så har vi ingen spiss nummer to. Der er troppen vår litt ubalansert. Da må Podolski spille helt foran, og det er ikke hans yndlingsposisjon. Men når vi scoret det første målet - det gjorde han selv - så vil du alltid få kontringer i tysk fotball. Der er han den beste, skryter Solbakken.

Podolski (Foto: ROLAND WEIHRAUCH/Afp)
Podolski (Foto: ROLAND WEIHRAUCH/Afp)

Pusterom
Solbakken har fått føle hvor nådeløs tysk presse kan være på sitt verste. Nordmannen tror hele klubben er lettet over at det ble tre poeng mot Moa & co.

- Det sies at én måned i Köln er som ett år et annet sted. Det er sånn jeg har følt det til nå. Jeg tror det var godt for alle i klubben at vi fikk den seieren her, sier Solbakken.

- Hvor høyt opp må FC Köln før NFF skal begynne å forvente bonusutbetalinger?

- Jeg tror de var veldig gode i forhandlingene der. Bare Köln ligger i Tyskland neste år så får de nok penger, sier Solbakken.

Mohammed «Moa» Abdellaoue skryter av Solbakken mannskap.

- De var aggressive, og de har mange gode spillere. Et godt organisert lag, slik man har sett med Solbakkens tidligere lag. Jeg synes de gjør en god kamp. Vi får ikke til spillet vårt, sier Moa.

559164

Ledelse etter Podolski-frispark
Lukas Podolski sendte Ståle Solbakkens menn i ledelsen etter 24 minutter med et flott frispark.

Den tyske landslagsspissen fikk ballen til å duppe over muren og ned i keeper Ron-Robert Zielers høyre hjørne.

Se målet i videovinduet under:

559049

Bundesliga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Hannover skapte flere sjanser, men en meget god Michael Rensing holdt hjemmelaget foran i målprotokollen.

Først fistet Rensing ballen til corner etter en god heading av Christian Schulz etter 32 minutter.

To tverrliggertreff
Fire minutter etter pause banket Sergio Pinto til fra 25 meter. Tverrliggeren dirret, men hjemmelaget slapp med skrekken.

Kölns Adil Chihi holdt på å doble hjemmelagets ledelse etter 62 minutter, men marokkanerens heading traff tverrliggeren.

I denne perioden kokte det i toppen til flere av spillerne. Dommer Jochen Drees delte ut tre gule kort på fem minutter.

Podolski var blant dem som pådro seg gult kort.

Omdiskutert annullering
Hannovers Pinto trodde - i likhet med de fleste på stadion - at han hadde utlignet da han plasserte ballen i mål etter 70 minutter. Linjedommeren hadde imidlertid sett noe som svært få andre hadde sett. Didier Konan Ya var offsideplassert i det Pinto skjøt, men tv-bildene viste at ivorianeren neppe hindret keeper Rensing i situasjonen.

Etter 85 minutter viste Podolski litt av grunnen til at han står med 43 landslagsmål på 93 kamper.

Podolski vartet opp med en herlig frekk tunnel på en Hannover-spiller før han banket ballen i lengste hjørne med venstresleggen sin.

Se målet i videovinduet øverst

Skjelbred ute av troppen
Hamburg tok sin andre seier for sesongen da de slo Freiburg 2-1 på bortebane. Per Ciljan Skjelbred er skadefri, men den tidligere RBK-spilleren var likevel ikke med i troppen til Hamburg.