Bjarte Myrhol.
Bjarte Myrhol.

Bjarte Myrhol tilbake etter kreften og sikker på EM-spill

Strekspilleren melder seg klar til tjeneste for Robert Hedin i januar.

Rauenberg, Tyskland (TV 2 Sporten): Han var Norges beste spiller i sist vinters håndball-VM. I august ble han rammet av testikkelkreft og har vært gjennom to tøffe cellegiftkurer. Nå melder han seg til tjeneste for Norge i Europamesterskapet i januar.

– Jeg er klar og håper treneren mener jeg er god nok, sier Myrhol til TV 2 Sporten.

29-åringen har allerede trent en stund med klubblaget og Myrhol tror på «comeback» for Rhein-Neckar Løwen i Bundesliga allerede om en uke.

– Jeg mangler fortsatt en del kondisjonsmessig og kommer nok til å lide litt av manglende kamptrening. Men jeg regner heller ikke med å «stå» hele kamper til å begynne med.

Les også: Hedin tror Myrhol vil være klar til EM

For Myrhol har en dag uten trening alltid vært en dag uten mening, og det har vært viktig i jobben med å bygge seg opp igjen etter cellegiftkurene.

– Det var jo kjempeframgang når jeg orket å være våken helt til klokka ti om kvelden etter to treningsøkter om dagen. Den siste tiden har jeg opplevd skikkelig framgang, forteller han.

– Framgang som kan bety EM-spill for Norge etter jul?

– Ja, det kunne jeg si til deg for to-tre uker siden at jeg skulle greie. Personlig er jeg er sikker på at jeg er klar for være en sentral aktør for Norge i mesterskapet, så får treneren avgjøre om jeg er god nok, mener Myrhol.

Se reportasje i videovinduet øverst!

Bjarte Myrhol. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Bjarte Myrhol. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)