SAVNET: Anna Anka blir savnet av barna Ellie og Ethan hjemme i USA, mens hun nå deltar i «Skal vi danse».
SAVNET: Anna Anka blir savnet av barna Ellie og Ethan hjemme i USA, mens hun nå deltar i «Skal vi danse».

Anna Anka:
– Kan ikke tvinge en mann til å støvsuge eller ta hånd om barn

«Skal vi danse»-stjernen mener likestillingen har gått for langt.

I kveld skal Anna Anka nok en gang i aksjon på parketten i «Skal vi danse».

TV-kjendisen har tidligere kommet med svært kontroversielle uttalelser. Utsagn som: «Som hjemmeværende hustru skal du stille opp på alle vis, du skal være pen og velkledd. Seksuelt er det kvinnens ansvar passe på at mannen er tilfredsstilt. Gjør hun ikke det kan hun skylde på seg selv om han er utro» og «dersom mannen vil ha en avsugning hver morgen, får man stille opp på det» har skapt debatt.

– Håper folk ser forbi mediebildet

Og «Skal vi danse»-deltakeren er selv klar over at slike utsagn kan få innvirkning på resultatet i «Skal vi danse».

– Anna Anka er et mediesterkt navn. Det har vært mye skriveri, og veldig mye negativt. Det er jo kjedelig med mediebildet som har blitt skapt, og som har fått mange mennesker til å få et negativt bilde av meg. Og det er det jeg mener med «Skal vi danse», jeg håper folk ser forbi mediebildet av meg, og lærer meg å kjenne som person, sier Anna Anka i et intervju med «God kveld Norge».

– Jeg håper de gir meg en sjanse. Jeg håper ikke folk tenker at det jeg har sagt på TV er idioti, og derfor ikke liker meg, sier hun videre.

– Kan ikke tvinge en mann

Selv står hun for det hun har sagt, men innrømmer at noen av uttalelsene er lite politisk korrekte.

– Jeg har sagt ting som man ikke har lov til å si på grunn av janteloven. Man får ikke være bedre enn noen andre. Det skal være likestilling mellom en mann og en kvinne. Selvsagt kan det være det til en viss grad, men du kan ikke tvinge en mann til å stå å støvsuge, du kan ikke tvinge en mann til å sitte og ta hånd om barna. Det er noe som par må bli enig om, mener Anka.

– Må få bestemme selv

Lovgivning som skal bestemme hvordan folk skal leve sammen, har hun lite sans for.

– Det er idioti at man ikke kan bestemme selv. Vi lever alle her, og vi har valg. Det har man ikke om det er en lov som styrer hvordan du skal være som person. Du får ikke jobbe over 40 timer, du skal ikke ha stort hus og Mercedes. De skal ha deg ned hele tiden. Man skal ikke peke finger og si hva som er rett og feil, sier Anna Anka.