Nani (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Nani (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Mestermøtet på Anfield: – Disse kampene er mer enn en mann kan tåle

Liverpool- og Manchester United-fansen er nervøse før lørdagens storkamp på Anfield.

To av Premier Leagues store giganter braker lørdag sammen til mester møte på Anfield. Liverpool og Manchester United er de to mestvinnende lagene i den engelske ligahistorien - det skaper bitter rivalisering.

Nerver i høyspenn
Manchester United kommer til Anfield med en pangstart på årets sesong - 19 poeng av 21 mulige har gitt tabelltopp etter sju serierunder. Liverpool, på sin side, øyner håpet om å klore seg fast i teten etter at laget fikk en nedadgående kurve i begynnelsen av september.

Les også: Fotballfrokost: – Det største oppgjøret i hele verden

Statistikken fra de siste årene taler imidlertid for Liverpool, som har vunnet de tre siste oppgjørene mot United hjemme på Anfield. Redaktør for Liverpools norske supporterblad, Torbjørn Flatin, er nervøs før ligalederen kommer på besøk.

– Nervene er i høyspenn og jeg gleder meg til kampen. Dette er en kamp som lever sitt eget liv, selv om det er mot ligalederen. Jeg tror vi kan bite godt fra oss, sier Flatin til TV 2 Sporten.

I United-leieren er nervøsiteten også til å ta og føle på.

– Det er alltid spesielt å møte Liverpool, og jeg sover alltid dårlig natta før kamp. Vi har tapt de tre siste oppgjørene på Anfield, men det skal ikke være mulig å tape fire år på rad, sier redaktør for United Supporter Lars Morten Olsen til TV 2 Sporten.

– Mer enn en mann kan tåle
Begge redaktørene er enige om at kampene mellom Liverpool og United er sesongens store høydepunkt, selv om Olsen vedgår at han ikke alltid har nerver nok til å se kampen.

– Under flere av de tidligere kampene mot Liverpool har jeg gått meg en tur i skogen med avslått mobil. Disse kampene er mer enn en mann kan tåle, men i år har jeg tenkt til å manne meg opp og se kampen på pub sammen med United-kompisene mine, sier Olsen.

Les også: Før PL-runden: Ferguson sliter mot Dalglish

Tror Rooney slår tilbake
Det ender sjelden målløst når de to fotballstormaktene møtes til dyst på Anfield. En må nemlig helt tilbake til 2005 for å finne siste 0-0-resultat.

– Jeg tror det kommer til å bli mål, og jeg tror at kampen kommer til å bli avgjort på dødballer, sier Olsen.

Les også: Benitez til TV 2 Sporten: – Jeg kan vente på Liverpool

Og resultattipsene går selvsagt i favør eget lag.

– Jeg har ikke noen god følelse av hva resultatet blir, men om jeg skal tippe så tror jeg på 3-1-seier til United. Wayne Rooney, Nemanja Vidic og Ashely Young scorer målene. Det er typisk Rooney å slå tilbake etter alt som har skjedd på landslaget, sier Olsen.

– Jeg tror det blir 2-1 til Liverpool. Dirk Kuyt og Luis Suárez scorer målene, spår Flatin.