b
b
Wenger
Wenger

Denne 14-åringen blir Arsenal-spiller

Arsène Wenger har sikret seg amerikanske Gedion Zelalem.

Arsenal har ikke hatt noen strålende sesongstart og mange fans begynner å spekulere i Arsène Wengers fremtid. Ifølge klubben har franskmannen penger til bruk, men de store navnene har uteblitt.

Les også: Jack Wilshere: – Arsenal er den perfekte klubben for meg

Nå har Wenger sikret seg enda en tenåring i håp om å styrke fremtiden. Gedion Zelalem spiller til daglig for skolelaget Walter Johnson Wildcats samt Olney Rangers, men hans kvaliteter har blitt plukket opp av Arsenals amerikanske speider, Danny Karbassiyoon.

Arsenal fulgte først Zelalem under Dallas Cup, og seinere inviterte de han til London i 10 dager.

Les også: Her er fotballspillerne du burde holde kjæresten unna

Tenåringen er tysk statsborger, var en del av Hertha Berlins ungdomsakademi og flyttet til USA i 2006. Han vil ikke ha noe problem med å få arbeidstillatelse grunnet sitt tyske pass.

Han har fått reservert en plass i Arsenals ungdomsakademi, og ankommer når han har fylt 16 år. Tenåringen ser veldig opp til Barcelonas midtbanestjerner, Andres Iniesta og Xavi Hernandez.

Les også: Arsenal jakter «den rumenske Messi»

Londonklubben nektet tidligere denne uken at en avtale var i boks, men dette er nå blitt bekreftet av unggutten selv til Washington Post.

– Det er en drøm for meg. Jeg har alltid ønsket dette, nå har jeg fått muligheten og den skal jeg ta vare på, sier Zelalem.

Guttungens far ønsket først at sønnen skulle dra til en mindre klubb, men ville ikke stå i veien da Arsenal kom på banen.

– Min filosofi var at Gedion skulle starte i en mindre klubb og ta det steg for steg. Arsenal føltes som familie da vi var der og jeg vil ikke hindre min sønn i å oppfylle sine drømmer, sier Zelalems far.

Les også: Alvorlig skade for Sagna

FIFAs reglement sier at foreldrene er nødt til å flytte til landet og få seg jobb der. Faren sier at han vil begynne å se på steder å bo, samt en jobb.

– Først og fremst er det viktig at Gedion får være med sine venner på skolen og vokse opp om som ett vanlig barn. I hvert fall de neste 16 månedene.

Gedion Zelalem vil kunne slutte seg til Arsenal i 2013, da vil han bli en del av et høyt rangert ungdomsakademi.

Så vil tiden vise om vi får se mer til denne gutten.

Les også: 47 år siden forrige overgang mellom Manchester United og Liverpool