STØTTER HVERANDRE: Agnes Kittelsen og kjæresten Endre Hellestveit har vært sammen helt siden de startet på Teaterhøgskolen i år 2000.
STØTTER HVERANDRE: Agnes Kittelsen og kjæresten Endre Hellestveit har vært sammen helt siden de startet på Teaterhøgskolen i år 2000.

Slik bevarer Agnes og Endre kjærligheten

Agnes Kittelsen og Endre Hellestveit forteller hemmeligheten bak det lange forholdet.

«Rockeulven» er årets storsatsning på Nationaltheatret.

I rollen som Gaupa finner vi skuespiller Endre Hellestveit, som på privaten er lykkelig samboer med sin kjære Agnes Kittelsen , som også er skuespiller og kjent fra filmer som «Max Manus», «Sykt lykkelig» og TV 2-serien «Dag».

Les mer: Agnes Kittelsen: – Jeg tenker mye på Aksel

Sjenerøs

Kjæresteparet fant lykken sammen da de begynte å studere sammen på teaterhøyskolen i år 2000. Og sammen har de nå sønnen Vetle.

– Ja vi ble kjærester på teaterhøyskolen i førsteklasse og har vært sammen siden, forteller en fornøyd Endre til «God kveld Norge».

Flere skuespillere har funnet kjærligheten på Teaterhøgskolen. Nicolai Cleve Broch fant lykken med sin Heidi Gjermundsen Broch der, Ida Elise Broch møtte sin Oddgeir Thune og Frank Kjosås fant også sin kjæreste på skolen.

PÅ PAPPAS PREMIERE: Agnes Kittelsen og Sønnen Vetle troppet opp på premieren til «Rockeulven» hvor pappa Endre sto på scenen.
PÅ PAPPAS PREMIERE: Agnes Kittelsen og Sønnen Vetle troppet opp på premieren til «Rockeulven» hvor pappa Endre sto på scenen.

Endre mener allikevel at det er en vesentlig forskjell han og Agnes i forhold til andre par som har funnet kjærligheten sammen på teaterhøyskolen.

– Ja, det er kanskje en trend. Men det er nok ikke en trend å holde sammen så lenge vi har holdt sammen, da. Er det vel, smiler Endre lurt og snur seg mot Agnes.

– Nei det er kanskje ikke det, ler Kittelsen.

Se mer i videoen over

Men hva hemmeligheten på det langvarige forholdet er, det klarer ikke Kittelsen å svare på. Da sender hun spørsmålet videre til kjæresten.

– Oi oi oi, ja, si det. Man må vel prøve å være så sjenerøs som mulig da, svarer Endre.

Får mye hjelp av kjæresten

Siden begge to er skuespillere, er det godt å kunne hjelpe hverandre med arbeidet.

– Der er jeg veldig heldig, for Endre er ekstremt flink til å jobbe med meg og når jeg har lyst til å legge meg så sier han «Nei, nå må vi lese igjennom scenen en gang til». Han pusher meg skikkelig og jeg har fått veldig mye hjelp av Endre opp igjennom tiden, det har jeg.

Agnes mener allikevel at samboeren klarer seg selv, og at hun ikke bidrar like mye i hans arbeid.

– Nei jeg tror ikke jeg har lest noen replikker med han. Endre greier seg så fint selv, det er jeg som behøver hjelp, fniser Agnes.

Men Endre innrømmer at det ikke alltid er slik.

– Nei, ikke alltid. Det er litt forskjell på teater hvor man har prøvetid i åtte uker, enn om man jobber med film og en ny scene for hver dag. Det er større press, så jeg tror det er mer behov for hjelp i filmsammenheng enn teatersammenheng, avslutter Endre.

Les mer:Derfor kler Agnes Kittelsen seg naken på film