KREVER SVAR: Almar Gudmundsson (innfelt) har kontaktet NFF for å få svar i Gunnarsson saken. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Vidskiptabladit)
KREVER SVAR: Almar Gudmundsson (innfelt) har kontaktet NFF for å få svar i Gunnarsson saken. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Vidskiptabladit)

Islandsk klubbpresident: – Kan ha grunn til å føle oss snytt

De islandske klubbene Stjarnan og KR kaster seg inn i Gunnarsson-saken.

Det er ikke bare Nancy som har grunn til å føle seg snytt hvis Stabæk har Veigar Páll Gunnarsson til Vålerenga for én million kroner og mottatt fire millioner i en opsjonsavtale for Herman Stengel.

Les også: Jus-eksperter mener Gunnarsson-saken kan være en politisak

Nå kaster nemlig de islandske klubbene Stjarnan og KR seg inn i saken. Gunnarsson har en fortid fra begge klubbene, som begge sier at de har en avtale hvor en viss prosentandel av et Gunnarsson-salg skal tilfalle dem, melder Vísir.

– Da Gunnarsson ble solgt til Vålerenga spurte vi klubbene om prisen og fikk beskjed om at den var på én million kroner. Det kom som en overraskelse på oss, for vi hadde hørt at Rosenborg hadde bydd 5 millioner. Først gjorde vi ikke noe med saken, men nå skjønte vi at det var på tide å reagere, sier klubbpresident i Stjarnan, Almar Gudmundsson, til TV 2 Sporten.

– Slike prosentavtaler må følges
Stjarnan hevder at de har krav på 3,75 prosent av overgangssummen, noe som betyr at de kan ha blitt snytt for 150 000 kroner. Nå vil de blande inn Norges Fotballforbund for å få pengene sine.

– Vår advokat har sendt dem noen spørsmål som vi håper å få svar på. Det vi ønsker er åpenhet rundt saken.

– Hva tenker du hvis det viser seg at Stabæk har lurt dere?

– Det er ikke veldig rettferdig. Hvis dette er saken er vi ikke fornøyd, for slike prosentavtaler må følges. Prisen på en spiller må være et nummer man kan stole på - hvis ikke er det et problem, sier Gudmundsson.

Må vise solidaritet
Stjarnan-presidenten presiserer at Stjarnan fortsatt ikke kjenner detaljene i saken godt nok til å vite om de har blitt lurt, men synes at det minste de kan forvente er at Stabæk opptrer ærlig.

– Vi har fulgt med på saken i pressen. Islandsk presse plukket opp historien ganske raskt og det hele virket veldig merkelig.

Les også: Vålerenga og Stabæk har brutt NFFs overgangsreglement

– Her er det snakk om å vise solidaritet med en klubb som trente opp spilleren i ungdomssårene. Det er stor forskjell på 5 millioner og én million kroner. Hvis avtalen er på 5 millioner har vi grunn til å føle oss snytt.

Informasjonssjef i NFF, Svein Graff, bekrefter at de har mottatt en henvendelse fra en islandsk klubb, men ønsker ikke å uttale seg ytterligere før påtalenemnda har gått gjennom saken.