Marthe Sveberg  Bjørstad, programleder jakten på kjærligheten 2011 (Foto: www.toellefsen.com)
Marthe Sveberg Bjørstad, programleder jakten på kjærligheten 2011 (Foto: www.toellefsen.com)

Jakten-programlederen om hetsen:
– Fælt å lese at folk synes jeg er skrekkelig

Marthe Sveberg Bjørstad blir såret av ondsinnede kommentarer på nett.

Etter syv år som programleder for «Jakten på kjærligheten», ga Katrine Moholt roret videre til programleder Marthe Sveberg Bjørstad.

– Treffer brutalt

Marthe har tidligere ledet storsatsinger som «Skal vi danse» og «Norske talenter» på TV 2, og nå snakker hun åpenhjertig om skyggesiden ved det å være profilert programleder i Norge.

For selv om hun stortrives i rollen som «Jakten»-programleder, blir hun såret av ondsinnet kritikk hun finner i diverse kommentarfelt og diskusjonsforumer på internett.

– Jeg synes det er fælt å lese at folk synes jeg er skrekkelig. Det er folk som skriver sånt på slike forum. Jeg synes det er fælt å se svart på hvitt, at noen har tatt seg tid til å gå inn et sted og uttrykke hvor mye de misliker meg, sier Marthe til «God kveld Norge».

– Det treffer meg ganske brutalt å lese slike ting, forteller hun.

Les også: – Redd for at folk ikke skal like «Jakten på kjærligheten» like godt nå

– Mener ikke å være slem

Marthe forteller at hun har fått beskjed en rekke ganger om å styre unna diverse forum på nettet, men hun klarer ikke la være.

– Det der må jeg lære meg, jeg må nok bli litt mer tykkhudet. Men det er jeg ikke, jeg er nok litt sånn tander person. Men det er ikke sånn at jeg legger meg ned og forgår, man må jo takle det. Jeg synes bare ikke det er hyggelig, det treffer når man leser det. Jeg har jo hørt om programledere som ikke bryr seg lenger, så vi får satse på at det skjer med meg også. Men jeg tror det ikke, så ikke skriv sånn. Jeg mener ikke å være slem, sier Marthe.

Les også: – Nå er vi både forlovet og har kjøpt leilighet

Forventninger

Det at Katrine har hatt et program i sju år, er veldig lenge. Så det er ikke bare bare for seerne å ta i mot en ny person i det programmet de har fulgt i sju år. Så det blir det forventninger av, sier hun.

Marthe blir imidlertid ikke nervøs av den grunn.

– Jeg blir ikke nervøs, for det er det ingenting jeg kan gjøre noe med. Hvis de liker Katrine bedre enn meg, så kan jeg ikke gjøre noe med det. Men jeg blir nervøs for at jeg vil at bøndene skal få en rettferdig sjanse til å bli sett som de er. og jeg blir nok mer nervøs i forhold til at jeg er ny, sier hun.