Romania og Granadas Gabriel Torje (Foto: JOHN THYS/Afp)
Romania og Granadas Gabriel Torje (Foto: JOHN THYS/Afp)

Arsenal jakter «den rumenske Messi»

Gabriel Torje skal være i kikkerten til London-klubben.

Arsenal skal være lystne på å forsterke sine offensive rekker, og den rumenske midtbanespilleren Gabriel Torje står høyt på ønskelisten til Arsène Wenger. Det hevder Metro.

21-åringen som for tiden spiller i Udinese har fått kallenavnet «den rumenske Messi» på grunn av sine blendende dribleferdigheter og sin lave høyde (165 centimeter).

Les også: Før PL-runden: Ferguson sliter mot Dalglish

Speidere fra Arsenal skal ha vært på plass i Udine for å observere 21-åringen, og «Gunners» er forberedt på å åpne pengesekken for å hente driblefanten til London. Både Inter og Milan skal også være interessert i Torje, som står med 13 landskamper for Romania sitt landslag.

Torje ble hentet til Udinese fra Dinamo Bucuresti én dag før sommerens overgangsvindu stengte, og skal angivelig ha kostet de sorte og hvite drøyt 80 millioner kroner.

Les også: Et klassisk derby

Unggutten har tatt Serie A med storm denne sesongen og ifølge italienske medier er han i ferd med å fylle skoene etter Alexis Sanchez som nylig ble solgt til Barcelona.

Ifølge Daily Mirror skal Torje være en «trequartista» - en offensive midtbanespiller med oppgavene til playmaker. 21-åringens læremester var den tidligere rumenske storspilleren Gheorghe Hagi, som umiddelbart skal ha blitt imponert over Torjes enorme hurtighet og eksepsjonelle ballkontroll.