LYKKELIGE: Jan Thomas og Christopher Mørch Husby har vært gift i halvannet år.  (Foto: Stella Pictures)
LYKKELIGE: Jan Thomas og Christopher Mørch Husby har vært gift i halvannet år. (Foto: Stella Pictures)

Christopher Mørch Husby: – Vi ønsker å være menn, ikke halvdamer

Ektemannen til Jan Thomas synes ikke folk burde blande personlighet og legning.

I Dagbladet Fredag snakker en svært frittalende Christopher Mørch Husby om livet med Jan Thomas. Han erkjenner at han er mest kjent for å være homofil, noe som er ironisk all den tid han slettes ikke ønsker å være noen homoaktivist.

– Du ser aldri meg i gay parade, valsende i tog med regnbueflagg. (...) For meg er min legning et ikketema, slår han fast overfor avisen.

– Mange homofile kjemper mot å bli satt i bås. Likevel kler de seg i sambakostymer og veiver rundt i tog. En kan si de setter seg selv i bås, legger 22-åringen til, vel vitende om at utsagnet kan provosere.

Ville knust dem

Han benytter også anledningent il å knuse noen myter om seg selv og ektemannen.

– Vi har ikke ønske om å være noe annet enn menn, ikke halv damer. Vi står ikke på badet og sminker oss og diskuterer hvor mye Restylane vi bør ha i leppa, sier han.

Mørch Husby ble parodiert i VGTVs hitserie «Fantomas». Her ble han portrettert som tanketom og barnslig og ble bent frem latterliggjort. Likevel er det ikke det som plager ham mest, når det kommer til parodi-serien.

– De brukte vårt firmanavn, vår merkevare, uten å betale oss for bruken. Det var ingenting «in it for us». I USA ville vi knust dem med advokater, bemerker ham.

Beskytter ektemannen

Mørch Husby forteller også at ekteskapet med Jan Thomas er en dans på roser.

– Vi er så lykkelige! Privat er livet mitt helt fantastisk, sa han.

Så da er det kanskje ikke så rart at han tar ektemannen i forsvar når sistnevnte blir utsatt for hets på Twitter.

Les også:Jan Thomas og ektemannen slår tilbake mot homohets

Jan Thomas gjenga selv den stygge meldingen på nettstedet: «Oppfordrer alle til å ikkje sjå på Homse-showet til @JTJanThomas».

– Haha for en fantastisk trist person! Helt utrolig. Han er jo tydeligvis veldig opptatt av JanThomas da, skrev Mørch Husby da.