maratonmann
maratonmann
buss copy
buss copy

Jukset seg til maraton-tredjeplass ved å ta bussen

Rob Loan, som representer Sunderland Harriers, ble disket etter å ha endt på 3. plass i Solomon Kielder Marathon.

Briten Rob Sloan løp søndag inn til 3. plass i Solomon Kielder maraton. Briten hadde dagen før vunnet et ti kilometers løp, i regi av samme arrangør. Sloan fortalte lokalvisen at han var i ekstase over seieren.

Dagen etter var det klart for maraton og cirka 20 kilometer ut i den 42 kilometer lange løypa trakk Sloan seg ut av løpet grunnet søvnlignende bevisstløshet, også kalt Letargi. Briten passerte halvveis i løypa på tiden 1.26. Da han passerte målstreken sto uret på 2.51.01, en tid som er hele 21 minutter raskere enn i fjor. Sloan forklarer det slik:

– Jeg er blitt mye bedre til å løpe og har forbedret min trening. Det viser mine siste resultater, sier Sloan til Sunderland Echo.

Da han ankom sluttområdet av løypen bestemte han seg for å løpe det lille som var igjen og krysset mållinjen på en noe merkelig 3. plass.

Flere vitner fant dette meget merkelig og stilte spørsmål ved Sloans løp. Arrangørene bestemte seg der og da for å strippe Mr. Sloan for medaljen og isteden gi medaljen til sin rettmessige eier, Steven Cairns fra Skottland .

Etter å ha blitt diskvalifisert sa Rob Sloan følgende til BBC:

– Dette er latterlig. Jeg er sint, skuffet og kan ikke forstå hvor disse påstandene kommer frem.

Etter en stund krøp han derimot til korset og innrømmet overfor arrangørene at han hadde syndet.

– Mr. Sloan har gjort en feil, innrømmet det og beklaget for de problemene han har påført oss, sa tidligere olympiske deltaker og arrangørsjef Steve Cram til BBC.

Se videoreportasje i vinduet øverst!