Kristina 2
Kristina 2

Luksusfellen: Firebarnsmor bruker 10.000 på klær i måneden

Christian Vennerød: – Foreldrene spenner bein på barna sine

«Luksusfellen»-Kristina fikk sitt første barn som 19 åring og har i dag til sammen fire barn og lever som alenemor.

I løpet av et år har Kristina tatt opp 150.000 kroner bare i kredittlån som hun har brukt på klær, leker og pyntegjenstander til huset.

Les også: Jinn (44) pantsatte huset for en bikini

10.000 i måneden på klær

«Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Christian Vennerød reiser til Kristina for å se igjennom økonomien og hjelpe henne tilbake på riktig vei.

Etter utregninger viser det seg at Kristina bruker hele 10.000 kroner per. måned bare på klær.

Nå står hun i fare for ikke å kunne gi barna et hjem, etter alle impulskjøpene.

– Jeg har brukt over 100.000 på ingenting. Jeg sitter igjen med en TV til fem tusen. Resten er bare småting. Så det skremte meg litt da jeg oppdaget det, sier Kristina i programmet.

Christian Vennerød forteller til «God kveld Norge» at slike situasjoner dessverre er blitt vanlige, men enda tristere når det er barn med i bilde.

– Kristina hadde et stort behov for å kjøpe ting til barna. Og da blir det litt ekstra sårt. Ofte er dette situasjoner hvor foreldrene ser at de sliter økonomisk og så ender det med at de prøver å kjøpe seg ut av det dystre man ser komme. Det hele ender med at de bare skyver bort problemet, noe som gjør det større, sier Vennerød.

– Skader barna

Christian mener at Kristina av godhet ønsket å kjøpe ting til hjemmet og til barna sine, men at dette på lang sikt på ingen måte er bra for barna.

– Det man i utgangspunktet gjør her er at man spenner bein på både barna og for øvrig resten av familien sin. Det kan se flott ut på kort sikt å gi barna gaver og klær, men på lang sikt vil dette skade barna når man kommer i den økonomiske situasjonen som det her er snakk om, forteller Vennerød.

Han forteller likevel videre at han lettere får lyst til å hjelpe mennesker i Kristinas situasjon.

– Det var så tydelig at Kristina er en snill og god person. Det er enklere å forstå en kvinne som ønsker å bruke penger på barna sine enn en ung spellemann som bare vil ha det gøy, sier Vennerød.

Tips til deg som sliter med impuls shopping

Christian Vennerød forteller videre at impuls shopping dessverre er noe som går igjen hos flere, men at det er noen tips til de som sliter med det.

– Prøv å bare bruk kontanter når du handler. Det virker kanskje litt umoderne, men det er en stor hjelp i det. Bruker du kontanter så opplever du hele den prosessen med å gi fra deg det du har tjent. Kredittkort gir en falsk illusjon av at du ikke har brukt pengene dine. Det står bare på en skjerm et sted at tallet som var der før kjøpet er blitt mindre. Gir du fra deg kontanter, merker du forskjellen, avslutter Christian.

Les også: – «Luksusfellen»-deltaker måtte søke psykologhjelp