Ian Ayre (Foto: Nick Potts/Pa Photos)
Ian Ayre (Foto: Nick Potts/Pa Photos)

Rivalene knuser Liverpools tv-drøm

Toppene i Liverpool har et ønske om å øke sin inntekt ved hjelp av en egen tv-avtale for storklubbene. Det setter rivalene Manchester United og Chelsea en resolutt stopper for.

Det er Merseyside-klubben sin administrerende direktør Ian Ayre som har fremmet forslaget om en egen tv-avtale for de store klubbene i England. Ayre mener, uavhengig av hvor kontroversielt det vil være, at fremtiden for de store klubbene ligger i å øke sine inntekter i form av å inngå sine egne tv-avtaler.

Les også: Liverpool nærmer seg stadionsponsor

Viser til Spania
Ayre viser til de engelske storklubbene sine konkurrenter i Spania. Barcelona og Real Madrid har nemlig sine egne avtaler som smadrer de mindre klubbene, og er med og bidrar til den enorme forskjellen som har oppstått mellom de to lagene og resten av Primera Division.

– Hvis Barcelona og Real Madrid kan realisere deres potensial i den internasjonale medieverdenen, hvor står da United, Chelsea og Liverpool? Hvis de fortsetter å håve inn penger, så vil vel de beste spillerne ledes samme vei? sier Ayre til mirrorfotball.co.uk.

Les også: Sparket managere for 900 millioner kroner

Tv-avtalen i England kan skape kontroverser blant de største klubbene, og kan gi store utfordringer for dem som styrer sirkuset.

– Det er klart at her hjemme abonnerer man fordi man vil se sitt eget lag spille. Men jeg tviler sterkt på at de som følger fotball i andre verdensdeler abonnerer på de ulike kanalen for å følge lag som Bolton. De er i så fall i sterkt undertall, sier Ayre.

Dømt til å mislykkes
Liverpools største rivaler, Manchester United og Chelsea, gir på sin side støtte til den nåværende avtalen. En talsmann for Chelsea uttaler at de er fornøyde med avtalen slik den er i dag. I Manchester er tonen den samme og det kommer også overraskende på dem at deres bitre rivaler foreslår en slik avtale som vil gi et enda større finansielt forsprang.

For Liverpool sin del ville avtalen aldri kunne gjennomføres, selv med støtte fra de største kanonene. Ligaens regler sier nemlig at 14 av 20 klubber må stemme for dersom det skal bli en endring i reglementet.

Les også: Hvilken manager «vinner» The Sack Race i Premier League?

Det finnes en løsning hvor den inneværende avtalen kan forandres. I grove trekk vil det tilsi at den internasjonale avtalen vil bli delt på alle 20 klubbene, mens den nasjonale avtalen vil bli fordelt ulikt på alle klubbene.

Det er ikke forventet noe endring i den nasjonale avtalen, men utenlandske tv-selskaper vil kunne påvirke de internasjonale rettighetene allerede i 2014.