Mikko Kokslien (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)
Mikko Kokslien (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)

Lillehammer kan få historisk kombinertrenn

Ingen dommere. Ingen vindkorrigering. Ingen gatefaktor. Kun lengden i hoppbakken skal telle. Lillehammer kan bli arrangør av det første strafferunderennet i kombinert.

FIS har sagt ja til at det arrangeres ett renn med den nye formen i årets verdenscup, men kombinertkomiteen foreslår flere renn. Polske Zakopane kan også få rennet med det nye formatet. Avgjørelsen faller under styremøtet i FIS 7. november.

- Sted er foreløpig ikke bestemt, men det kan bli Lillehammer første helgen i desember som får det historisk første rennet med det nye formatet, opplyser norsk medlem i subkomiteen i kombinert i FIS, Jan Rune Grave.

Kombinertløperne vil få strafferunder i langrennsdelen etter hvor de lander i bakken. Ideen er fellesstart, men at det blir gjort unna strafferunder underveis. I sommer ble det gjort forsøk med nyvinningen i et grandprixrenn.

- Tilbakemeldingene fra trenere, ledere og utøvere var veldig bra. Dette er også hovedgrunnen til at vi foreslår ett eller to renn til vinteren med dette nye konseptet. Det skjer mye spennende og vi skal gjøre oss mer attraktive. Vi har fått tilbakemeldinger om at øvelsene i kombinert er blitt for identiske, og vi kan ikke ha 30 renn i fremtida som er like, sier Grave.

(©NTB)