Sidney Crosby (Foto: JAMIE SQUIRE/Afp)
Sidney Crosby (Foto: JAMIE SQUIRE/Afp)

Penguins med fantastisk start på NHL-sesongen uten Crosby

Selv uten sin store stjerne Sidney Crosby har Pittsburgh Penguins fått sin beste start på 17 år.

Etter fire kamper har Penguins tre seire og et overtidstap, det er den beste NHL-starten laget fra Pittsburgh har hatt siden 1994/95-sesongen.

Crosby nærmer seg
Penguins beste spiller, Sidney Crosby, har vært satt på sidelinjen etter det som ble omtalt som vedvarende symptomer på hjernerystelse.

Crosby mistet forrige sesongs 41 siste kamper, men ble likevel Penguins beste poengplukker. Når superstjernen vil være tilbake på isen igjen er usikkert.

– Jeg er nærmere enn jeg var i går, men jeg kan ikke gi dere en dato. Jeg kunne ønske de ga meg en dato på når jeg kan komme tilbake, men det er fortsatt det samme, fortalte Crosby Sports Illustrated.

I tillegg til Crosby er også Evgeni Malkin skadet, dermed mangler Penguins sine to beste offensive spillere.

Onsdag kom Florida Panthers på besøk til Consol Energy Center i Pittsburgh.

Flere tok ansvar
Med sine to beste poengplukkere ute må andre spillere ta steget opp. Og i 4-2-seieren gjorde flere spillere nettopp det.

Andreårsspiller Joe Vitale hadde to assist, det dobbelte av hva han hadde før kampen. Richard Park, som har spilt for Penguins tidligere og signerte en ett års kontrakt denne sesongen, scoret sitt første for Pittsburgh siden 1995/96-sesongen.

Fra tøffing til storscorer
En annen spiller som virkelig har utmerket seg i fraværet av de største stjernene er Matt Cooke. Canadieren har tidligere vært mest kjent for sin tid i straffeboksen og suspensjoner for sine harde taklinger. Etter tirsdagens kamp hvor Cooke scoret et av målene er 33-åringen Penguins toppscorer med tre mål på de første fire kampene.

Matt Cooke (Foto: Jamie Sabau/Afp)
Matt Cooke (Foto: Jamie Sabau/Afp)

– Jeg har lært at slike ting kommer og går. Når du spiller med selvtillit hever du hodet og skaper ting, sa Cooke etter kampen.

Florida hadde på sin side håpet å starte sesongen med to seire for første gang på to år, men står igjen med en seier og et tap.