Samir Nasri (Foto: TV 2/)
Samir Nasri (Foto: TV 2/)

Frankrike til EM med et nødskrik:
Er dette straffespark?

Samir Nasris sene utligning mot Bosnia-Hercegovina ga knepen gruppeseier.

Frankrike-Bosnia Hercegovina 1-1

Frankrike kunne sikre seg en plass i det kommende EM-sluttspillet med poeng hjemme mot gruppetoer Bosnia-Hercegovina tirsdag, mens bosnierne hadde mulighet til å ta over tabelltoppen med seier i Paris.

Lenge så det ut til at det skulle gå mot et sjokkresultat på Stade de France, for Edin Dzekos herlige 0-1-scoring før pause var kampens eneste helt frem til det gjensto 13 minutter.

Samir Nasri ble felt på klønete vis ved sekstenmeteren, og dommer Craig Thomson pekte på straffemerket. Reprisen viste at Nasri hadde en fot på streken, den andre utenfor og mesteparten av kroppen innenfor da han ble lagt i bakken.

Manchester Citys driblefant tok straffen selv, og plasserte ballen sikkert i mål, til øredøvende jubel i den franske hovedstaden.

Dermed ble det bare andreplass for hans lagkamerat Edin Dzeko og Bosnia, som nå må ut i playoff for å kunne sikre seg en billett til Polen og Ukraina.

Forrige gang Frankrike kvalifiserte seg for et sluttspill skjedde det etter en meget omdiskutert situasjon, selv om det nok var langt mer kontroversielt at Thierry Henry scoret med hånda mot Irland i playoff i 2009, enn at Franrike fikk straffe mot Bosnia.

Se straffesparket og de andre høyepunktene i videovinduet øverst

EM-kvaliken i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk