Egil «Drillo» Olsen (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Egil «Drillo» Olsen (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Drillo: – For mye «hawaiifotball» etter pause

Både landslagssjefen og spillerne var godt fornøyd med spillet mot Kypros den første halvtimen.

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Norge vant 3-1 mot Kypros etter en godt gjennomført kamp på Ullevaal tirsdag. John Carew scoret ett av målene og var godt fornøyd med angrepsspiller.

– Jeg synes at vi spilte bra og jeg hadde det veldig moro der ute. Vi senket tempoet litt lavt til tider og på 2-0 fikk vi svi for det, men jeg følte at vi hadde kontroll mesteparten av kampen og spilte veldig god offensiv fotball. Det er lenge siden vi har hatt ballen så mye, sier Carew til TV 2 Sporten.

Se opptak av reaksjonene etter kampen i videovinduet øverst!

West Ham-spissen scoret en gang, men synes selv at han burde utnyttet minst én til av de mange sjansene han fikk.

– All kred til keeperen. Jeg traff godt på et par headinger og han gjorde to kjemperedninger. Med litt marginer kunne det vært ett eller to mål til.

Gamst ut med skade
Erik Huseklepp startet på topp sammen med Carew. 27-åringen slet med å skape mye på egenhånd, men synes at det var kjekt å spille sammen med en makker som Carew i 4-4-2.

– Som jeg sa før kampen: Det er veldig ok å spille med ham. Han brøyter vei for meg slik at jeg finner rommene, sier Huseklepp.

TV 2 Play: Se intervju med Gamsten
TV 2 Play: Se intervju med Carew og Huseklepp

TV 2 Play: Se intervju med Tom Høgli

Norges første scoring ble scoret etter en heading fra Morten Gamst Pedersen. I pausen ble «Gamsten» byttet ut til fordel for Jonathan Parr.

– Jeg ble litt stiv på baksiden av låret mot slutten av førsteomgang så jeg ville ikke risikere noe når vi ledet 2-1. Hadde det handlet om en EM-plass hadde jeg spilt andreomgang også, men det er ikke vits i å risikere når man skal tilbake og spille masse kamper i Premier League, forteller Blackburn-spilleren.

At Gamst og Carew scoret vært sitt var kanskje ikke så spesielt. Men at Tom Høgli skulle score sitt første landslagsmål var det ikke mange som hadde spådd på forhånd.

– Det var overraskende, men veldig artig. Det er sjelden jeg scorer så det var godt å se den gå inn, sier Høgli.

– En kamp vi skulle vinne uansett
Kjetil Wæhler fikk sin første landskamp som kaptein. Midtstopperen var tålig fornøyd med Norges spill.

– Dette var en kamp vi skulle vinne uansett. Det var en grei dag på jobben, ikke noe mer enn det, mener Wæhler.

TV 2 Play: Se intervju med Wæhler og Jarstein
TV 2 Play: Se intervju med Drillo

Utligningsmålet til Kypros kom etter at Ioannis Okkas utnyttet en offsideposisjon til å løpe fra Wæhler og legge ballen forbi Rune Almenning Jarstein. Wæhler var ikke helt fornøyd med at den skotske kamplederen lot spillet gå akkurat i den situasjonen.

– Når en dommer først har bestemt seg, så er det ikke så lett å forandre på de greiene der. Det var en dårlig linjedommer og han var kanskje ikke så sterke han dommerne heller. Men vi vant og det var det viktigste.

«Hawaiifotball»
Landslagssjefen selv, er enig med spillernes vurdering av kampen. Drillo var fornøyd med den første halvtimen, men skuffet over at laget ikke klarte å holde trykket oppe etter pause.

– Vi burde kanskje vunnet med et mål eller to til. Og det hadde vi muligheten til - særlig i den gode perioden i starten av kampen av kampen. Så scoret vi to og falt av en eller annen grunn mot slutten av første omgang. I andreomgangen var kdet litt for mye «hawaiifotball». Vi kom ikke opp i ballførere og hadde ballen for lite, sier Drillo.

Les også: Norge avsluttet med fortjent seier

Før kampen ble 4-5-1-formasjonen byttet ut til fordel for 4-4-2. Selv om både John Carew og Erik Huseklepp var godt fornøyd med hvordan det fungerte, er Drillo fortsatt usikker på hvilken formasjon som er den beste for Norge.

– Når det gjelder 4-4-2 kontra 4-5-1 tror jeg ikke vi blir så mye klokere av dette her. Men som sagt: det fungerte bra veldig lenge. Det var fordi vi holdt tempo i pasningsspillet vårt og løp skikkelig defensivt.

Se opptak av reaksjonene etter kampen i videovinduet øverst!