SVARTE FOR SEG: David Stern. (Foto: EDUARDO MUNOZ/Reuters)
SVARTE FOR SEG: David Stern. (Foto: EDUARDO MUNOZ/Reuters)

NBA kansellerer sesongens to første uker

National Basketball Association (NBA) har offisielt kansellert de to første ukene av årets sesong på grunn av den arbeidskonflikten som pågår.

Det har vært lockout i NBA i 100 dager. Partene var i dialog i helgen, men noen enighet i det bitre striden mellom eierne og spillerne var det umulig å oppnå, og dermed gikk NBA-kommisjonæren David Stern ut og gjorde det kjent at de to første ukene av årets sesong definitivt er strøket.

Skulle startet 1. november
Seriespillet skulle ha startet 1. november, men nå blir det tidligst oppstart 14. november, dersom det skulle komme til enighet.

- Trodd flere og intense forsøk har vi ikke klart å få på plass en avtale som gjør at alle de 30 lagene i serien kan spille normale kamper med en rettferdig kompensasjon av våre spillere, sa NBAs Adam Silver i en uttalelse mandag.

Ikke overrasket
Lederen for spillerorganisasjonen i NBA, Derek Fisher sa mandag at ingen var overrasket over utspillet til NBA-ledelsen.

- Vi har vært mer enn imøtekommende og rettferdige i de diskusjonene vi har deltatt i. Derfor har vi sett at dette ville komme, og nå er vi der. For å gjøre en ting klart for alle, så handler ikke denne saken bare om dollar og cent, men også om å laget er system som er bra for spillerne våre, sa Fisher.

(©NTB)