Brev til en mamma. ¿ Dette er hverdagslykke på sitt beste. (Foto: Privat)
Brev til en mamma. ¿ Dette er hverdagslykke på sitt beste. (Foto: Privat)

Hverdagslykke på sitt beste

– Det er de små ting som er selve livet, skriver en av våre lesere Hva er ditt beste tips til hverdagslykke?

– Hverdagslykke handler både om å ha gode følelser og om å fungere godt. Det handler om å oppleve glede og mening, energi og tilfredshet, sier forsker ved Folkehelseinstituttet, Ragnhild Bang Nes.

Små enkle hverdagslige opplevelser, som en middag med barnebarna, en solnedgang eller et brev fra et barn til sin mamma kan være hverdagslykke.

Brev-til-mamma3
Brev-til-mamma3

Det opplevde vår leser Berit.

– Hverdagslykke på sitt beste, skriver Berit til oss.

Les også om Fabian Stang som fikk pris for sin åpenhet om psykisk helse

Send oss ditt tips

Forskning viser at hva vi gjør, hva vi vier tid, oppmerksomhet og prioritet til, er av stor betydning for hvordan vi har det.

Rådet for psykisk helse har laget en kampanje om «Hverdagslykke» for å inspirere deg til å gjøre små ting for mer lykke i hverdagen for deg og folk rundt deg.

Vi ba våre lesere og facebook-fans sende oss hverdagslykketips.

Send oss ditt tips til hverdagslykke du også.

Har du et tips du vil dele, send det til oss på mail til gmn@tv2.no

Har du nok sosial støtte i livet ditt? Ta testen her!

Her er noen av tipsene fra leserne våre

Fra Hilde

For meg er det lykke å gå en tur eller sykle en tur, spesielt når det regner, for da er det helt fantastisk å komme inn igjen.

Lykke er også å bake noe godt til sin kjære spesielt når det gjøres sammen med sønnen vår på snart 6 år.

Lykke er rett og slett å være til der du er, nyte de små detaljene. For det er de små ting som er selve livet, ikke de store flotte tingene.

Fra Tonje

Hverdagslykke er å få en vissen løvetann fra sin tre år gamle sønn sammen med ordene; Jeg har plukket hvit blomst til deg, Mamma.

Fra Mailen

Du vil oppleve hverdagslykke om du gir en hyggelig oppmerksomhet i form av ord. Personen vil bli glad og stråle opp. Dette vil være med på å lyse opp din egen tilværelse og absolutt gi en følelse av hverdagslykke :)

Fra Liz Cathrin

Jeg begynte å lese boken til Gretchen Rubin «The happiness project» . Så nå har jeg laget mitt eget prosjekt mot å oppnå lykke :) Veldig kjekt og veldig spennende. Oppfordrer mennesker til å sette seg mål for hver dag, som da vil øke energien, jo mer energi jo mer lykke :)

Fra Eva

Hverdagslykke er å våkne «frisk og rask», selv om man ikke er det :)

Fra Birgitte

Hverdagslykke er når du står opp om morgenen, og du så sårt hadde trengt mer søvn. Kommer inn på barnas rom for å dra de opp,....puh...så ligger de der og smiler og stråler mot deg....da blir man varm om hjertet...det er hverdagslykke det:)

Fra Linda

Hverdagslykke må jo for en småbarnsfamilie være å få nok søvn. Ha barn som man forstår og som gråter minst mulig.

Fra Guri

Det å finne glede i de små hverdagsbegivenhetene er nok essensen for å finne hverdagslykken, mener nå jeg da .

I hverdagen med jobb og travle dager, er det først og fremst det å kunne kunne stå opp og være frisk og kunne gå og bevege seg fritt uten krykker eller andre hindringer som gir meg en god følelse. Å kose seg med god matpakke i lunsjen, sammen med gode kollegaer er noe jeg setter stor pris på . Det var en periode jeg satt med foten på en stol med operert akilleshel og da lovet jeg meg selv aldri å klage over vanlige gode hverdager - det er de dagene vi har mest av og det å finne glede i de små hverdagsbegivenhetene er nok essensen for å finne hverdagslykken, mener nå jeg da .

Ha en deilig lykkeuke!