Svein Erik Edvartsen (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)
Svein Erik Edvartsen (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)

Edvartsen dømmer cupfinalen: – Blir min største opplevelse som fotballdommer

Svein- Erik Edvartsen skal dømme cupfinalen mellom Aalesund og Brann 6. november.

– Jeg startet å dømme fotball da jeg var 14 år. Da satte jeg som mål at jeg skulle dømme cupfinalen før jeg ble 35. Det har jeg nå klart med tre års margin. Dette blir utvilsomt min største opplevelse som fotballdommer.

Det opplyser Norges fotballforbund (NFF) i en pressemelding.

LES OGSÅ: Slik ble Edvartsen Norges Collina

Med seg som assistentdommere får Edvartsen Odd-Jarle Larsen (Fløy Fotball) og Magnus Lundberg (Ringsaker IF).

– Dette blir først og fremst veldig gøy, og det er ingen tvil om at dette blir min største opplevelse som fotballdommer, forteller en fornøyd Svein-Erik Edvartsen til TV 2 Sporten.

Og fortsetter:

– Selvfølgelig ble jeg veldig glad da jeg fikk telefonen mandag formiddag før pressemeldingen fra NFF ble sendt ut. Men samtidig er det ikke jeg alene som skal dømme finalen - vi er et team som skal ha æren, understreker han.

Har slått tilbake
Edvartsen fikk spesielt etter 2009-sesongen mye kritikk for sin dømming - men nå fremstår han som Norges beste dommer.

– Jeg underpresterte i 2009, og fikk som fortjent da. Men det er sånn i dommerfamilien at dømmer du bra og presterer, så blir du også belønnet, sier han.

– Hvordan skal du forberede deg til cupfinalen?

– Det blir identisk sånn vi forbeder oss til andre kamper. Men det er ikke tvil om at det å dømme cupfinalen blir en veldig spesiell opplevelse, svarer han.

Cupfinalen før 35-årsdagen
Edvartsen satt seg tidlig i sin dommerkarriere mål om få dømme cupfinalen.

– Jeg startet å dømme fotball da jeg var 14 år. Da satte jeg som mål at jeg skulle dømme cupfinalen før jeg ble 35. Det har jeg nå klart med tre års margin. Dette blir utvilsomt min største opplevelse som fotballdommer , gjentar han.

Han har mange å takke på sin vei mot toppen.

– Jeg ønsker å takke alle mine dommerkolleager for fantastisk støtte, Henry Øberg som har fulgt meg opp 18 år, dommersjef Rune Pedersen som har vist meg tillitt og vært min mentor siden 2002, moren min og bestemoren min som har støttet meg i hele livet, arbeidsgiveren min Manpower med Thomas Bye og Tore Nybakk som har vært meget fleksible slik at jeg kan lykkes og kombinere jobb med fotball og ikke minst samboeren min Birgitta Braaum. Hadde det ikke vært for den støtten disse har vist meg, hadde jeg aldri fått cupfinalen, sier Edvartsen.

Dommer Svein-Erik Edvartsen (Foto: Thomassen,
  Christian/SCANPIX)
Dommer Svein-Erik Edvartsen (Foto: Thomassen, Christian/SCANPIX)

Larsen dømmer jentene
Kvinnenes cupfinale mellom Røa IL og Stabæk FK 5. november skal dømmes av Monica Larsen (SK Bækkelaget).

Assistentdommere blir Marianne B. Velo (Bøler IL) og Karoline G. Skjefstad (Kløfta)

– Monica Larsen har dømt 113 kamper i Toppserien og har vært internasjonal dommer siden 2007. Hun dømmer reglemessig landskamper og turneringer i regi av UEFA. Monica dømte også finalen i 2008. Marianne B. Velo og Karoline G. Skjefstad er regelmessig assistentdommere i Toppserien, og Marianne er i tillegg internasjonal assistentdommer, opplyser NFF.