Milliardærene
Milliardærene

Hudfletter norske milliardærer i ny bok

Mener de er noen sutrepaver.

I dag gis «De superrike» ut, en bok som er signert journalisten Mimir Kristjansson. 25-åringen har sett seg grundig lei på sytete norske milliardærer, og lar dem få gjennomgå i boken sin.

– Det er på tide vi setter foten ned for de superrike. Det er 180 milliardærer i Norge, flere enn noengang, og aldri har de vært mer misfornøyde, sier forfatteren til VG.

Les også: Rema-Reitan flyr inn 200 gjester til storfest i Spania

Han liker blant annet dårlig at milliardærer klager på formueskatten, og anklager dem for å bare bry seg om hvordan de kan bli nullskatteytere.

Rød bakgrunn

Ifølge VG så får blant andre Stein-Erik Hagen, John Fredriksen, Øystein Stray Spetalen, samt skipsrederne Morten Wilh Wilhelmsen og Jacob Stolt-Nielsen,så hatten passer i boken.

Forfatteren er politisk journalist i Klassekampen, og han tidligere har vært leder i Rød Ungdom, men han understreker likevel at «De superrike» ikke er en venstrevridd bok.

– Du trenger ikke engang være sosialdemokrat for å si at noe er galt noen blir stadig rikere og rikere. Vi må få en langt bredere debatt, og det håper jeg høyresiden vil være med på, sier Kristjansson til avisen.

Norges rikeste

Magasinet Kapital har nylig publiserer listen over Norges 400 rikeste.

Les også:Han er Norges rikeste

På toppen av listen troner skipsreder John Fredriksen (67). Han er i 2011 god for 59,7 milliarder kroner. Selv om han er Norges rikeste mann er han allikevel noen kroner fattigere enn året før. Da lå formuen på 60 milliarder.

På andre plass over Norges rikeste kom den suksessfulle forretningsmannen Olav Thon med en formue på 23,9 milliarder kroner, tett oppfulgt av Odd Reitan, på 23,4 milliarder.