Danmark jubler for 1 0 i EM kvalifiseringskampen i fotball mellom Danmark og Norge i Parken, (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Danmark jubler for 1 0 i EM kvalifiseringskampen i fotball mellom Danmark og Norge i Parken, (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Landslagsgutta håper på skandinavisk EM-suksess

Til tross for at det var danskene som knuste Norges EM-drøm, er ikke de norske landslagsspillerne hevngjerrige.

OSLO (TV 2 Sporten): Med seier over Portugal i den avgjørende kvalik-kampen på tirsdag, vil Danmark vinne gruppe H og gå direkte til EM. Taper danskene er de sikret playoff, mens ved uavgjort kan Danmark avansere som beste gruppetoer.

Sverige kan gå direkte til EM som beste toer om de blågule vinner over Nederland i den siste kvalik-kampen, men svenskene er uansett sikret playoff.

LES OGSÅ: Demidov vil etablere seg som Hangelands makker

Ønskereprise
Det norske laget er i realiteten ute av dansen igjen, etter å ha havnet i en av de tøffeste kvalik-gruppene. Dermed må EM sees fra sofakroken eller tribunen for de norske spillerne. Der håper imidlertid å se begge de skandinaviske naboene.

LES OGSÅ: Sjekk landslagsguttas bilpark

- Jeg har en lagkamerat fra Danmark, så jeg håper på dem. Samtidig betyr det jo at vi havnet i en veldig hard gruppe hvis både Danmark og Portugal kommer til EM, sier Tom Høgli.

LES OGSÅ: Drillos hunder nektet adgang på Ullevaal

Hans tidligere lagkamerat i Tromsø, Ruben Yttergård Jensen, håper finalen blir en reprise av kampen om gruppeseier i Norges gruppe.

- En EM-finale mellom Portugal og Danmark hadde vært noe, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Håper på begge
Verken Jonathan Parr og Alexander Tettey har en favoritt blant naboene, men ser det som positivt om de skandinaviske landene markerer seg i mesterskapet.

- Jeg har ikke noen sterke formeninger. For min del kan begge komme til EM. Det er moro hvis de nordiske landene kan gjøre det godt, sier Jonathan Parr.

LES OGSÅ: Ekspert-strid om den norske fotballfremtiden

- Det beste er at begge går videre, sier Alexander Tettey.

Likegyldig Riise
Vinnertypen John Arne Riise legger imidlertid ikke skjul på skuffelsen over at nok et mesterskap glapp på tampen for Norge.

- For å være helt ærlig så bryr det meg ikke. Jeg er bare skuffet over at vi ikke kommer til EM, sier Riise.