ØNSKET SEG BORT: Pepe Reina var klar til å forlate Liverpool sommeren 2010 til fordel for Arsenal. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
ØNSKET SEG BORT: Pepe Reina var klar til å forlate Liverpool sommeren 2010 til fordel for Arsenal. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Reina ble nektet Arsenal-overgang i 2010

Liverpool-keeperen kommer med overraskende avsløringer i ny biografi.

Pepe Reina er en av de mest populære spillerene i Liverpool, men det spørs om fansen er like fornøyd med sin sisteskanse etter å ha lest hans nye biografi.

Der avslører nemlig spanjolen at han ønsket seg bort fra Anfield i 2010. Ønsket destinasjon? London og Arsenal.

Våren 2010 slet Liverpool tungt med økonomiske problemer. Eierne Tom Hicks og George Gillett var kanskje de minst populære mennene i byen og klubben underpresterte i ligaen.

– Hadde rett til å vurdere tilbudet
Etter at han hadde signert en ny kontrakt i april håpet Reina laget skulle få en mer positiv utvikling, men som han skriver i boken: – Det tok ikke lang tid før jeg følte at løftene deres (Gillett og Hicks journ. anm.) var hule.

Etter å ha vunnet VM-gull med Spania kom 29-åringen tilbake til Liverpool. Der fikk han beskjed om at Arrsenal hadde lagt inn et bud på ham.

– Arsenal hadde gjort det klart at de ønsket meg ved å by 20 millioner pund (180 millioner kroner) - en utrolig sum for en keeper. En del av meg følte at jeg hadde rett til å vurdere tilbudet, selv om det var vanskelig, skriver Reina ifølge Daily Mail.

Brikke i et spill
Liverpool valgte å takke nei til budet. Reina ble fortalt at han var så viktig for klubbens markedsverdi at de ikke hadde råd til å selge ham. Dette mener spanjolen var en del av strategien til Hicks og Gillett i forsøket på å selge Liverpool.

Høsten 2010 ble Liverpool solgt til New England Sports Ventures. I januar 2011 ble Roy Hodgson sparket som manager og erstattet av klubblegenden Kenny Dalglish.