09.10 Joakim spaar
09.10 Joakim spaar

BB-Joakim mener David er godhjertet

Han går nøye gjennom hvem han mener ryker ut.

Både inne i huset og blant seerne på chatten, har man debatert hvor ærlige deltagerne egentlig er med seg selv og de andre. Sist uke bestemte seerne at Tine er den ærligste.

Seerne har også fått muligheten til å sette deltagerne til veggs flere ganger, og mye av kritikken har gått på deltagernes evne til å si sine egne meninger. I løpet av uken har fokuset på ærlighet vært større enn noen gang inne i huset, og toppet seg på lørdag da deltagerne tok initiativ til å leke en «sannhetslek».

Les mer: Silje: – Jeg er ikke klar for å reise hjem

Joakim spår

Leken er såre enkel, og kan best forklares som en forenkelt versjon av «nødt eller sannhet». Man dropper delen hvor man må gjøre noe, og skal bare sende spørsmål blant deltagerne. Én lek som, kombinert med noen dråper alkohol, raskt får folk til å vise sitt sanne jeg.

Les også: BB-gjengen gjør narr av Linn Therese

– Hvem tror du ryker på søndag? Er spørsmålet Andreas P sender til Joakim.

Den ellers så blide og harmoniske hordalendingen er ikke ett hundre prosent komfortabel med situasjonen han er kommet i, men manner seg opp for å gi et utfyllende svar. Ordensmenneske som han er, opplyser han først om hvilken rekkefølge han skal ta for seg de nominerte i, slik at ingen kan misforstå.

Ikke funnet sin plass

Joakim liker ikke å være negativ, og begynner sin tale med å ta for seg Siljes utseende.

– Silje, en av de fineste jentene jeg har sett. Jeg kunne falt for deg på flekken, du er nydelig fra topp til tå, forteller en ærlig hordalending.

Les mer: Disse ble ikke slanke nok

Men, han har også lagt merke til at hun kan være litt sleip.

– Hun sier det selv at hun er utspekulert. Jeg har ikke den siden ved meg selv, men det er vel positivt, fortsetter han.

Til tross for at han har mye fint å si om Silje, tror han at hun må reise hjem snart.

– Jeg tror Silje trekker det korteste strået på søndag, avslører Joakim.

Se han beskrive Silje i videovinduet over.

– Den ærligste

Tine er førstemann ut til å få høre hva Joakim tenker.

Les også: Silje: – Jeg er utspekulert

– Hun har overlevd mange nominasjoner, og har mye styrke, mener han.

557265

Kveldens spåmann tror også han vet nettopp hvorfor Tine overlever utstemming på utstemming, og ser ut til å ha sikret seg seernes gunst.

– Hun har truffet folk i hjertet og er ærlig. Tydeligvis den ærligste her inne, sier han og sikter til at seerne kåret Tine til husets ærligste.

Leken og glad Marius

Når de kommer til Marius, mener Joakim at konkurranseinstinktet ikke er til å komme unna.

– Marius er en av de sterkeste her inne. Ukesoppdrag på ukesoppdrag og særlig de to siste, viser han at han alltid er med i toppen, mener Joakim.

557267

– Han er leken, han er glad, han er Marius, forteller Joakim videre på poetisk vis, og avslutter:

– Marius, han er kjempegod.

Skamroser David

Joakim fortsetter sin spådom med å ta for seg David. Han har vært diskutert av både deltagere og seere på chatten, men Joakim med et hjerte av gull har selvsagt ikke et vondt ord å si om David.

Les mer: Joakim: – Det er ikke lov å stjele

– David er en veldig sterk karakter. Han er godhjertet og han ser mennesket for det de er, beskriver Joakim, uten å sanke for mange megetsigende nikk fra de andre.

557268

Deretter avslutter spåmannen med en settning såpass uforståelig og lyrisk at man nesten får tolke den som man vil:

– Han har noe ved seg som gjør at jeg ser meg selv på mine beste sider, og i tillegg treffer han sider som jeg ikke har og som jeg beundrer.