NY JOBB: Kurt Asle Arvesen blir ansatt som coach i Team Sky fra og med neste sesong. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
NY JOBB: Kurt Asle Arvesen blir ansatt som coach i Team Sky fra og med neste sesong. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Arvesen blir sportsdirektør i Sky

– Sky har vært førstevalget mitt hele veien, avslører Arvesen overfor TV 2 Sporten.

Voves / Bergen (TV 2 Sporten): Søndag sykler Kurt Asle Arvesen sitt siste ritt som profesjonell når sesongen avsluttes med Paris-Tours.

Det har lenge vært spekulasjoner rundt hva eresfjordingen skal gjøre etter at sykkelkarrieren er over. Nå er det klart at Arvesen blir å finne i nærheten av Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og resten av Sky-laget neste sesong også.

Til TV 2 Sporten kan Arvesen nemlig avsløre at han går inn i rollen som sportsdirektør for det britiske laget neste sesong.

Sky var førstevalget
– Vi har snakket sammen om dette her helt siden jeg kom til laget. Sky har vært førstevalget mitt hele veien og det var det jeg hadde håpet på.

Sky har også vært klare på at det var Arvesen de ønsket i jobben. Nordmannen går inn i en nyopprettet stilling på laget og blir en av flere sportsdirektører som skal hjelpe blant andre Edvald Boasson Hagen, Bradley Wiggins og Geraint Thomas neste sesong.

– Jeg er glad for at jeg kan bli værende i laget og sykkelsporten, forteller Arvesen til TV 2 Sporten.

– Det hele er mye enklere. Å få være i det miljøet jeg liker godt og prøve å hjelpe unge og lovende som kommer opp.

Hva blir oppgavene dine? Skal du rett inn og kopiere Sean Yeates eller blir det mer forsiktig?

– Tror det er viktig å ta det litt forsiktig i begynnelsen, mener Arvesen.

Se intervju med Arvesen i videovinduet øverst!

Arvesen ble også lansert som aktuell for stillingen som sportssjef på det norske landslaget og var i forhandlinger med Norges Cykleforbund, men valgte altså sitt eget profflag.

– God til å styre ritt
TV 2 Sportens sykkelekspert, Johan Kaggestad synes det er hyggelig å høre at Arvesen har funnet seg en ny jobb. Han tror at egenskapene 36-åringen har opparbeidet seg etter et liv på sykkelsetet vil hjelpe ham langt på vei i den nye rollen.

– Han har markert som en som er god til å styre ritt fra veien og blir av mange sett på som en meget god «road captain». Det betyr at han har flere gode egenskaper å ta med seg, sier Kaggestad.

At Arvesen fortsatt skal være på samme lag som Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug tror ekspertkommentatoren er en god ting.

– Det er alltid hyggelig å ha en fra samme nasjon i trenerteamet. Jeg regner med at Kurt kommer til å være med Edvald og resten av gjengen på en del treninger også - han må jo holde seg i form!

McEwen har troen
Robbie McEwen er en av de andre veteranene i sykkelfeltet. Den gamle spurtkanonen skal selv gi som syklist neste sommer og går da inn i en rolle i trenerteamet til GreenEdge. Australieren mener at Arvesen kommer til å gjøre en god jobb i Sky.

– Det er fint for en rytter etter så mange år som profesjonell å bli i sykkelsporten og miljøet. Som sportsdirektør er Kurt en type som har mye erfaring i mange ulike ritt og det vil han dra nytte av, sier McEwen til TV 2 Sporten.

Kurt Asle Arvesen (tv) og Edvald Boasson Hagen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Kurt Asle Arvesen (tv) og Edvald Boasson Hagen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)