ny1-nobel-jemen-wallstreet-F - Nobelprisvinner oppmuntrer Wall Street-aktivister

Den liberiske fredsprisvinneren Lemah Gbowee støtter aktivistene som protesterer mot Wall Street og finanseliten i USA. - Dere må sette dere et mål og holde fast på det, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Når jeg våkner om morgenen, har jeg målsettinger: Kvinners rettigheter, fred og sikkerhet, sa Gbowee da hun fredag holdt foredrag for studenter ved Columbia Business School i New York.

- Hvis dere skal protestere, trenger dere en dagsorden, fortsatte den 39 år gamle sosialarbeideren og advarte mot å demonstrere uten mål og mening.

- Hvis dere våkner opp om morgenen og klimprer på gitaren, og så tar en tromme med til sentrum, og noen synger, mens en annen danser, og så kommer filmstjerner og sier det ene og det andre, så vil alle bli forvirret, og dere vil bli værende der lenge, sa Gbowee.

Hun roste samtidig den nye amerikanske protestbevegelsen, som de siste ukene har demonstrert i en rekke byer i tillegg til å okkupere Wall Street.

- Opprøret er et godt tegn på at folk ikke lenger lener seg tilbake og tar imot dritt fra hvem som helst. Men de som deltar i protesten, må komme sammen og bestemme seg for hvorfor de okkuperer Wall Street, sa Gbowee. (©NTB)