BITTERT NEDERLAG: Kurt Asle Arvesen har ikke glemt spurttapet for Frédéric Guesdon i 2006. (Foto: DANIEL JOUBERT/EPA)
BITTERT NEDERLAG: Kurt Asle Arvesen har ikke glemt spurttapet for Frédéric Guesdon i 2006. (Foto: DANIEL JOUBERT/EPA)

Dette spurttapet glemmer Arvesen aldri

Men veteranen innser at revansjen i Paris-Tours neppe vil komme i år heller.

Paris (TV 2 Sporten): Kurt Asle Arvesen gjorde nesten alt riktig i høstklassikeren Paris-Tours i 2006. Eresfjordingen gikk i brudd tidlig i rittet og holdt unna for feltet i nesten 250 kilometer.

Men inn på oppløpet ble Arvesen snytt for seieren på målstreken av bruddkamerat Frédéric Guesdon.

Bildene av spurten har i ettertid blitt smått legendariske, med en tydelig forbannet Arvesen som knytter neven og roper ut noen kulørte gloser på norsk.

Gjenopplev spurten fra Paris-Tours 2006 i videovinduet øverst!

LES OGSÅ: Arvesen holdt kneskade i 2010 hemmelig

- Føles fortsatt bittert
Selv om spurttapet nå er fem år tilbake i tid, gnager det fortsatt for Arvesen.

– Det føles fortsatt utrolig bittert. Hadde jeg vunnet den dagen så hadde jeg hatt en stor klassikerseier. Men jeg var ikke god nok og han vant full fortjent, sier Arvesen til TV 2 Sporten.

36-åringen ergrer seg spesielt over de taktiske feilvalgene han gjorde i finalen. Arvesen og Guesdon lå lenge og lurte på hverandre, før franskmannen tok sats og spurtet i fra en passiv Arvesen.

– Det var en veldig dårlig spurt av meg og jeg løste den ikke noe bra. Kurt Asle anno 2011 hadde gjort det på en annen måte. Det er helt sikkert, sier Arvesen med et smil.

– Har flere kort å spille ut
Arvesen har jaktet revansje i Paris-Tours hvert eneste år siden. Men i årets utgave, som blir veteranens siste før han legger opp, regner han ikke med å kjempe helt i toppen.

– Det blir neppe noen seierssjanse på meg på søndag. Men vi får se hva som skjer. Vi har i hvert fall et veldig spennende lag med flere kort å spille ut. Jeg tror vi kan gjøre det veldig bra, sier Arvesen, som var sterkt delaktig i å lede lagkompis Matthew Hayman frem til seier i Paris-Bourges torsdag.