Lasteskip har gått ned på Sletta utenfor Haugesund

To personer hentet opp av vannet – én person savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Like før midnatt fikk Hovedredningssentralen Sør-Norge inn en nødmelding fra et skip var i trøbbel. Like før klokken 03 natt til lørdag bekrefter hovedredningssentralen Sør-Norge at en person fortsatt er savnet etter forliset.

Tre personer er involvert i ulykken, der et lasteskip kantret og deretter sank i det åpne farvannet "Sletta", nord for Haugesund.

– En person er fortsatt savnet. To personer er tatt vare på, de er i OK form. De ble hentet opp av et av de fartøyene som kom til, sier assisterende redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, Bjørn Magnussen til tv2.no, kl 01.15.

Redningsmannskaper søker med full styrke, og har god informasjon på strømretningen i området.

Utsatt strekning

TV 2 får bekreftet at skipet skipet «Finnøy Glimt», et bulkfartøy som er 48-49 meter langt, gikk ned ved Ramsholmane på havstrekningen Sletta utenfor Haugesund. Dette skal ikke være langt unna der hurtigbåten M/S Sleipner gikk ned for 12 år siden.

– Vi har akkurat fått beskjed om nødmeldingen fra HRS. Mer enn dette vet vi ikke foreløpig, forteller operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Svein Roald Vikse, til tv2.no kl. 24.00.

– Det har vært kraftig vind i området og dette er en åpen havtrekning. Jeg aner at det er relativt grov sjø. Havstrekningen er jo kjent på landsbasis, der er det ingenting som tar av ut mot storhavet, sier Vikse til tv2.no.

Tilkaller ekstramannskap

Sea King-helikopter er i luften og deltar i søket. Redningsskøyte og handelsbåter som befinner seg i nærheten hjelper også til. Det var en av de omkringliggende båtene som har hentet opp de to personene.

Hovedredningssentralen tilkaller i tillegg ekstramannskap for å håndtere situasjonen.

MS «Sleipner» gikk på grunn og forliste ved Ryvarden fyr i Sveio kommune 26. november 1999. 16 mennesker omkom og 69 ble reddet. Hendelsen er senere omtalt som Sleipner-forliset.

På omtrent samme sted gikk skipet «Dux» ned 3. september i 1967. 14 personer personer omkom, på vei fra Glomfjord til Oslo.