Hillary Clinton  (Foto: AFP)
Hillary Clinton (Foto: AFP)

Hillary: – En inspirasjon for alle kvinner

USAs utenriksminister Hillary Clinton sier årets fredspristildeling er en inspirasjon for kvinners rettigheter og framskritt over hele verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun gratulerte Liberias president Ellen Johnson-Sirleaf, den liberiske fredsaktivisten Leymah Gbowee og Tawakul Karman fra Jemen med Nobels fredspris.

Les også: Historisk fredspris til tre kvinner

Hyller deres mot og styrke

– De er et strålende eksempel på hvilken forskjell kvinner kan gjøre og framskrittene de kan oppnå når de får mulighet til å bidra med beslutninger om framtiden for sine egne samfunn og land, sa Clinton.

– Disse kvinnenes djerve mot, styrke og lederskap når det gjelder å bygge opp under fred og forsoning og å forsvare rettighetene til den enkelte borger i sine hjemland er en inspirasjon for kvinner over hele verden, sa Clinton videre.

Les også: Leymah Gbowee til TV 2: Woooh!!

Gro hyllet prisen

Også tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland mener årets fredspris er svært fortjent, og understreker kvinners sentrale rolle for en bærekraftig utvikling.

– Jeg gratulerer årets tre fredsprisvinnere med en svært fortjent anerkjennelse for deres langvarige kamp mot vold og krig, for kvinners rettigheter, demokrati og fred.

Prisutdelingen understreker kvinners sentrale rolle for en bærekraftig utvikling i alle samfunn, og på tvers av landegrenser, sier Brundtland. (©NTB)

Les også: Ellen Johnson-Sirleaf til TV 2: – Jeg kommer til Oslo