Tettey (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Tettey (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Derfor ble det ikke EM på Norge

- Dobbeltmøtene med Danmark ble avgjørende, sier Øyvind Alsaker.

Norges EM-drøm er så godt som knust etter at Portugal og Danmark vant kveldens kamper.

Drillos menn har fortsatt en teoretisk mulighet for å kvalifisere seg for playoff, men da skal mye rart skje på tirsdag.

Norge må slå Kypros med kalassifre, samtidig som Portugal snubler mot Danmark. Akkurat nå har portugiserne en målforskjell som tilsier at Norge må vinne med minst ni mål mot Kypros.

LES: Drillo vurderer to spisser mot Kypros

- Kun én dårlig kamp
Øyvind Alsaker er ikke i tvil om hva som gjorde at EM-drømmen brast.

- Det er enkelt. Det er dobbeltmøtet med Danmark. Vi har kun spilt én dårlig kamp i denne kvalifiseringen, og det var borte mot Danmark. Hjemmekampen var middels. Vi må ta de nødvendige poengene mot de andre topplagene om vi skal til mesterskap ved neste korsvei, sier Alsaker.

John Arne Riise og John Carew har bidratt i liten grad. Vi er avhengig av at essene våre leverer på landslaget

LES: Oppgitt Høgli lei av å trene på en «Jævla Norway Cup-bane»

Han synes Norge langt på vei overpresterte i EM-kvalifiseringen.

- Vi er nesten à poeng med Portugal og Danmark. Det blir vanskelig å gjøre det bedre enn det. Vi hadde trolig fått playoff i hvilken som helst av de andre puljene, sier Alsaker.

Tror Drillo vil fortsette med samme stamme
Alsaker mener de etablerte landslagsspillerne måtte prestert på et høyere nivå dersom Norge skulle havnet foran Portugal og Danmark.

- John Arne Riise og John Carew har bidratt i liten grad. Vi er avhengig av at essene våre leverer på landslaget, påpeker eksperten.

LES: Riise tar gjerne kapteinsjobben

Alsaker tror ikke at den norske troppen kommer til å forandre seg særlig mye før neste kvalik.

- Vi har funnet en bra gjeng, og det er vi nødt til å kjøre videre med. Vi må fortsette å være et lag som er vanskelig å slå. Håpet er at Moa utvikler seg til å bli en europeisk storspiss. I tillegg vil jakten på en midtbanesjef fortsette, tror Alsaker.