FLØY MED SKADET MASKIN: Norwegian fløy fra Stavanger til Trondheim uvitende om at flyet var påkjørt og skadet av truckfører.  (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
FLØY MED SKADET MASKIN: Norwegian fløy fra Stavanger til Trondheim uvitende om at flyet var påkjørt og skadet av truckfører. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Norwegian fløy med skadet maskin

Selskapet var uvitende om at en truckfører hadde kjørt inn i maskinen før det tok av fra Sola til Værnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 22. september landet et Norwegian fly på Stavanger lufthavn Sola.

Etter at flyet hadde landet kjørte en sjåfør fra selskapet Norport Handling inn i skroget på flyet uten å melde fra om kollisjonen, skriver Stavanger Aftenblad.

Uvitende piloter

Les også: Feilmonterte ledninger førte til at SAS-fly måtte nødlande

Sjåføren rapporterte ikke om kollisjonen, derfor viste verken pilotene eller besetningen noe og tok av til Trondheim Lufthavn Værnes som planlagt.

Heldigvis kom flyet vel fram til Trondheim og først da ble skaden oppdaget. Flyselskapet tok flyet umiddelbart ut av trafikk.

Da teknikere undersøkte flyet, viste det seg at flyet var såpass skadet at en plate måtte skiftes foran på skroget. Ut over dette var det ingen strukturelle ødeleggelser på Boeing-maskinen.

Brøt sikkerhetsregler

Kommunikasjonsansvarlig i Norwegian påpeker overfor aftenbladet.no at hendelsen er meget kritikkverdig, og at selskapet ser svært alvorlig på hendelsen.

– Det er ikke i tvil om at vedkommende sjåfør og Norport Handling har brutt sikkerhetsbestemmelsene som gjelder innen luftfarten. Norwegian har da også reagert svært sterkt overfor handlingsselskapet på Sola. Saken er også rapportert til Luftfartstilsynet og andre luftfartsmyndigheter, påpeker kommunikasjonsdirektøren overfor avisen.

Les også: Ryanair-fly på vei til Torp måtte snu