Visund plattformen (Arkivfoto). (Foto: Kjetil Alsvik / Statoil)
Visund plattformen (Arkivfoto). (Foto: Kjetil Alsvik / Statoil)

Fortsetter søket etter savnet mann på Visund

Politiet drar ut på plattformen Visund etter at en 48-åring er savnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedredningssentralen har stoppet å lete etter den savnede 48-åringen på oljeplattformen Visund, men Statoil fortsetter likevel søket. Det var torsdag morgen at det ble meldt om at en mann ikke møtte opp på jobb som han skulle. Han ble sist sett på oljeplattformen onsdag kveld.

– Vi fortsetter å søke etter den savna. Vi er alle prega av situasjonen. Nå har vi en redningshund om bord i tillegg til at vi bruker helikopter. Vi ønsker å bruke ekstra ressurser, for vi har ikke gitt opp håpet, sier Hans Jakob Hegge, områdedirektør i Nordsjøen i Statoil til tv2.no.

Les også: Søk etter savnet på Visund-plattformen avsluttet

Starter etterforskning

Fredag besluttet politiet å starte etterforskning av hendelsen. De skal nå gå gjennom mannens lugar.

– Vi avventer politiets etterforskning før vi kan si noe om hva som kan ha skjedd. Det vi vet er at ingenting tyder på at barreierer er brutt og forholdene der ute var normale onsdag kveld. Det blåste ikke mye med tanke på om han kan ha blåst ut i sjøen. Men vi vil ikke spekulere i hva som er skjedd, fortsetter Hegge.

Han understreker at det er sikkert å jobbe i Nordsjøen.

– Vi har sjekket sikkerheten ombord og det er ingenting som er galt der. Dette er en veldig spesiell hendelse. Det er15 år siden sist vi mistet en person i tilsvarende situasjon, sier han.

Leteforholdene blitt verre

Han ser at leteforholdene blir verre jo mer tid som går.

– Med ni grader i vannet og økende vind, så kan man gjøre seg sine vurderinger, men vi har vårt fokus på å finne mannen, sier Hegge.

Han forteller at aktiviteten på plattformen nå er på et minimum.

– Alle ombord er preget av situasjonen. Vi har en prest der som har vært i samtaler med arbeidskameratene. Det er lav aktivitet på plattformen og den er ikke normalisert. Hovedfokus nå er å finne ut hva som har skjedd, sier han.

Fredag ettermiddag vil Statoil ta stilling til om de skal fortsette letingen utover helgen.