Barnehage sendte ettåring alene med taxi

– Første gangen vi har gjort det med et så lite barn, sier bestyreren i den svenske barnehagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da en 15 måneder gammel jente skulle videre fra en barnehage på Dalvik i Jönköping til en kveldsavdeling i nærheten ringte personellet etter en taxi – og overlot den lille jenta til sjåføren.

Sint mor

– Jeg fikk så utrolig vondt i magen da jeg fikk vite det. Jeg ble også redd, men nå er jeg mest sint over det som har skjedd, sier barnets mor, Charlotte Marklund, til Jönköpings-Postens papirutgave.

Les også: Fikk én milliard for å levere litt sand til barnehagen

Moren forteller at dette var første gangen etter endt mammapermisjon at hun skulle jobbe kveldsskift, og at datteren Cornelia derfor skulle tilbringe ettermiddagen i den vanlige barnehagen før hun skulle videre til en annen avdeling på kvelden.

Barnehagen sier at det er normal prosedyre at barna sendes videre med taxi, men at de da vanligvis er i fire- femårsalderen. De beklager hendelsen.

Endrer rutinene

– Vi har hatt en rutine der vi har sendt barna alene med taxi. Ofte er det søsken som reiser sammen og da har de trygghet i hverandre. Men dette er første gangen vi har gjort det med et så lite barn, sier bestyrer i barnehagen, Athanasios Serakis.

Les også: Ettåring kraftig forbrent i barnehage

Kommunen har nå bestemt seg for å endre rutinene slik at en av de ansatte i barnehagen må være med barna i taxien.