Bjørnar Holmvik får ikek forlenget kontrakten med Brann. (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
Bjørnar Holmvik får ikek forlenget kontrakten med Brann. (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)

Brann kvitter seg med Holmvik

Bjørnar Holmvik får ikke ny kontrakt med bergenserne.

Det ryddes i stallen i Brann. Keeper Håkon Opdal, midtbanespiller Bjarte Haugsdal og venstrekant Bjørnar Holmvik forlater alle klubben etter sesongen, det melder Brann.no.

Det er kjent at Opdal ikke har en fremtid i klubben han ble seriemester med i 2007. Situasjonen rundt Bjørnar Holmvik har vært litt mer usikker.

Holmvik faller utenfor
26-åringen har høy lønn og har ikke vært fast på laget denne sesongen, selv om han har prestert bedre enn tidligere. Den tidligere Stabæk-spilleren har ytret ønske om å fortsette, men nå er det slutt på tiden i den røde drakten. Holmvik vurderes ikke som god nok som back eller kantspiller av Rune Skarsfjord.

- Han blir nedvurdert i forhold til rollespesialitet og relativt få etablerte spillere på kontrakt neste år, heter det i Branns begrunnelse.

Om Håkon Opdal sier Rune Skarsfjord at han mener keeperen er blitt satt tilbake av alle skadene.

- Men nå er han tilbake for fullt og vi tror han har mange gode år foran seg som keeper.

Les også: Opdal er ferdig i Brann

Flere skal vureres
Den skadde forsvarsspilleren Christian Kalvenes, som også har utgående kontrakt, vil bli vurdert senere i høst. Leiesoldatene Tadas Labukas og Maxi Bajter vurderes etter cupfinalen.

Med tre mann på vei ut, har også Brann tilbudt nye kontrakter til de lokale ungguttene Kristoffer Barmen (17) og Kristoffer Larsen (19).