VONDT: Alex Rosèn har fremdeles vondt av ulykken rundt båten «Berserk».
VONDT: Alex Rosèn har fremdeles vondt av ulykken rundt båten «Berserk».

Alex Rosén snakker ut om sorgen etter «Berserk»-ulykken:
– Det er veldig vondt

Deler for første gang følelsene rundt den grusomme opplevelsen.

Komiker og programleder Alex Rosén har fått oppleve mye i livet.

En av tingene Alex har vært med på er TV-serien «Berserk mot Nordpolen» fra 2003, hvor Alex reiste i nærheten av Nordpolen og i Nord-Russland sammen med mannskapet om bord i seilbåten «Berserk».

Den 22. februar i år kom meldingen om at Hovedsentralen i Nord-Norge hadde mottatt et nødsignal fra «Berserk» i Antarktis.

Les også:Kjendisene slår ring om Berserkmannskapet

Tre personer av mannskapet på fem var om bord i båten, og det maritime redningssenteret i New Zealand kunne opplyse at på grunn av ekstreme værforhold, hadde de problemer med å opprette kontakt med båten.

Åpenhjertig

Den 01. mars 2011 kom den fatale meldingen om at søket etter båten og mannskapet ble avsluttet.

Alex Rosén snakker nå for første gang ut om sorgen etter ulykken.

Se video øverst i saken

– Det er veldig vondt fordi alt rundt Berserken var veldig flott. Og det er det jo egentlig enda, sier Rosèn til «God kveld Norge».

Alex var knyttet til både båten og mannskapet, og synes det hele er en utrolig lei opplevelse.

– Man vet at man løper en risiko når man reiser til verdens ende. Jeg synes dette bare er trist, forteller han videre.

Alex Rosén har både vært mye ute i villmarken og på havet. Han vet hvordan man skal håndtere de fleste situasjoner i naturen.

Saken fortsetter under bilde

SAVNET: Seilbåten Berserk er savnet i Sørishavet og redningssentralen på New Zealand har ikke hørt noe siden en av nødpeilerne på båten ble utlløst. (Foto: Jarle Andhøy/Scanpix)
SAVNET: Seilbåten Berserk er savnet i Sørishavet og redningssentralen på New Zealand har ikke hørt noe siden en av nødpeilerne på båten ble utlløst. (Foto: Jarle Andhøy/Scanpix)

Ikke redd

Å være på havet er hardt arbeid, og til tross for den vonde opplevelsen, mener han at det er viktig å holde roen. Han forteller at hendelsen ikke har skremt han.

– Nei, fordi når man er på havet så står man på og har ikke tid til å være engstelig. Da er det masse oppgaver som skal løses. Båten skal seile. Det skal fungere. Alle som har vært mye på havet vet at det er en konstant vedlikeholdsoperasjon. Å reparere, å ordne og å få dette her til. Det er egentlig det seiling dreier seg om. Blir du engstelig, da får du panikk og da blir det bare tullball, så det går ikke, sier en rolig og berørt Alex.

Alex påpeker også at enkelte ting, er det ikke opp til mennesket å holde ordning på.

– Det er slik at ikke alle prosesser kan du styre selv. Noen ganger så er det noe annet som styrer det for deg. Uflaks, avslutter Rosèn.

Les også: Alex Rosén: – Nå må jeg gifte meg

Les også: Babyen stanset Roséns Berserk-tur