Tine Rustad Kristiansen, Linn Jørum Sulland og Tine Stange   Larvik HK (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Tine Rustad Kristiansen, Linn Jørum Sulland og Tine Stange Larvik HK (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Landslagssjefen: – VM er kjørt for Stange

Thorir Hergeirsson tviler på at Tine Stange rekker VM. Og flere Larvik-stjerner sliter med skader.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson fikk onsdag nyheten han ikke trengte. Kristine Lunde-Borgersen har brukket en finger og står i fare for å gå glipp av VM.

For fra før av må han klare seg uten en gravid Gro Hammerseng, og da ville Lunde-Borgersen blitt svært sentral for Norge.

LES OGSÅ: Landslagssjefen tor fortsatt på Lunde-Borgersen til VM
LES OGSÅ: Lunde-Borgersen gir ikke opp VM

Og bedre blir det ikke for landslagssjefen når man ser nærmere på Larviks bakspillere.

VM ryker for Stange
Tine Stange har kommet som et friskt pust på landslaget de to siste årene. Men hun er nylig operert for et ødelagt leddbånd i tommelen. Nå venter fire uker i gips for storskytteren.

– Og så er det snakk om fire til seks uker ute etter det. Det ser ut til at VM er kjørt for henne, sier han til TV 2 Sporten.

Men Stange er ikke den eneste bakspilleren som sliter.

Nora Mørk er operert for jumpers knee. Tonje Larsen sliter fortsatt og Tine Kristiansen er også ute når landslaget skal møte Nederland mot slutten av oktober.

– Nora er ikke tilbake. Tonje har vi en avtale om at kampene i Champions League og for Larvik prioriteres, så ser vi hvordan det står til når det nærmer seg. Kristiansen har en akillesutfordring. Vi har valgt å la henne være hjemme. Det kan fort bli mye for henne. Av erfaring så er det lurt å ikke presse for mye med akillesskader. Og hun blir viktig for Larvik nå som de har så få høyrehendte bakspillere, forklarer han.

Lover å stille lag
I tillegg sliter også Linn Jørum Sulland med en vond fot.

LES OGSÅ: Kneopererte Nora Mørk frykter for VM-deltagelse

Ting ser derfor ikke bra ut for Larvik foran lørdagens Champions League-oppgjør med kroatiske Podravka.

Selv om det tynnes ut i rekkene, og det nå blir veldig mye ansvar på Byåsens Ida Alstad i VM, så gir ikke Hergeirsson opp så lett.

– Så lenge vi har sju stykker, så skal vi i hvert fall klare å stille lag. Jeg tror det er mulig å stable opp et bra mannskap. Men det blir færre alternativ, sier landslagssjefen.