RØRT: Angelina Jolie måtte ty til tårer under Nansenprisen 2011.
RØRT: Angelina Jolie måtte ty til tårer under Nansenprisen 2011.

Her blir Angelina Jolie rørt til tårer

– Jeg vil ikke gråte, sa den berørte skuespillerinnen under Nansenprisen.

I kveld kan man se en stjernespekket utdeling av Nansenprisen 2011 på TV 2.

Det var organisasjonen Society for Humanitarian Solidarity fra Jemen, som mandag mottok årets Nansenpris for sin utrettelige innsats for å hjelpe flyktninger og migranter som har krysset Adenbukta fra Afrikas Horn.

Tårevått

Til stede som utdeler var også den verdenskjente skuespillerinnen Angelina Jolie, som i 10 år har jobbet som ambassadør for FNs høykommissær for flyktninger.

Skuespillerinnen fikk også en utmerkelse for sitt arbeid.

I løpet av sitt ambassadørskap har Jolie gjennomført over 40 feltturer til områder av verden med store grupper av flyktninger. Angelina klarte ikke å holde tårene tilbake da hun ga sin takk etter utdelingen.

Sivert Høyem skrev låta Prisoner of the Road for Flyktninghjelpen i fjor. Mandag stilte han opp sammen med FNs høykommissær for flyktninger sin ambassadør, Angelina Jolie, for å hedre vinneren av Nansenprisen 2011.
Sivert Høyem skrev låta Prisoner of the Road for Flyktninghjelpen i fjor. Mandag stilte han opp sammen med FNs høykommissær for flyktninger sin ambassadør, Angelina Jolie, for å hedre vinneren av Nansenprisen 2011.

– Først og fremst vil jeg si, at jeg er så takknemlig. Jeg vil ikke gråte, sier skuespillerinnen og snur seg bort i få sekunder, før hun fortsetter på takketalen med tårevåte øyne.

– Ord kan ikke beskrive hva disse ti årene har betydd for meg. Flyktninger har forandret mitt liv, og sammen med de har jeg lært vanvittig mye om stoltheten og utholdenheten som bor i mennesket, sa Jolie da hun mottok utmerkelsen.

Sterke følelser

Nansenprisen ble overrakt i Genève av FNs høykommissær for flyktninger Antonio Guterres og høykommissærens ambassadør Angelina Jolie, sammen med Utenriksdepartementets statssekretær Gry Larsen og Flyktninghjelpens generalsekretær Elisabeth Rasmusson.

– SHS drar ut på havet for å redde mennesker i all slags vær og risikerer ofte sine egne liv for å hjelpe andre, sa en tydelig beveget Angelina Jolie under prisutdelingen.

Nervepirrende

Blant artistene som var med å hedre prisvinneren var Sivert Høyem, som fremførte «Prisoner of the Road» og «Warm inside» fra sin nye plate, Latin-Amerikas rockekonge Juanes og Sweet Rush.

– Det var veldig fint, litt nervepirrende, men jeg syns det gikk utrolig bra. Jeg er stolt over å bli invitert med på Nansenprisen, og føler at jeg er med å representere Flyktninghjelpen i dette arrangementet med våres låt, sier Sivert Høyem.

Dette er første gang Nansenprisen TV-overføres. Nansen-prisen deles ut av FNs høykommissær for Flyktninger, i samarbeid med norske Flyktninghjelpen, og med den norske Utenriksdepartementet som bidragsyter.

Hele utdelingen kan du se på TV 2 i kveld klokken 23:10