Håvard Storbæk håper på å bli matchvinner mot sin neste arbeidsgiver, Haugesund, på Skagerak Arena søndag. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Håvard Storbæk håper på å bli matchvinner mot sin neste arbeidsgiver, Haugesund, på Skagerak Arena søndag. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Haugesund snappet Odd-spiller på gratis overgang

Håvard Storbæk (25) er enig med Haugesund om en treårskontrakt.

Den målfarlige midtbanespilleren går gratis fra Odd etter sesongen og blir i Haugesund til ut sesongen 2014, melder Haugesund på sine nettsider.

Storbæk har vært i Odd siden 2009-sesongen og kom da fra Trysil. Så langt i år har han spilt 20 kamper og scoret seks mål. Tre av disse kom i kampen mot Viking i august.

I kampen mot Tromsø forrige helg scoret han er vakkert brassespark-mål, men ble overskygget av lagkamerat Jone Samuelsens heading i mål fra egen banehalvdel.

- Jeg er usikker på det sportslige her i Odd og i Haugesund blir jeg helt sikkert satset på, sier Storbæk, som ønsker å spille mest mulig i favorittposisjonen på midtbanen, til ta.no.

Jeg er usikker på det sportslige her i Odd, og i Haugesund blir jeg helt sikkert satset på.

- Vi har vært i dialog en stund, og de kom med en veldig bra tilbud, sier Storbæk om tilbudet fra Haugesund.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo sier at Storbæk hadde en svak vårsesong og at klubben var usikker på om de ville forlenge.

- Vi ga et tilbud der økonomien sto i forhold til det sportslige nivået. Men nå har han fått et mye bedre tilbud fra Haugesund og slik er fotballen. Vi kan ikke betale så høye lønninger. Der er han også sikker på spilletid, sier Fagermo til TV 2.

Les også: Hattrick-helten på rundens lag

- Storbæk har jo hatt en bra høstsesong og spilt mye. Hvordan erstatter dere ham?

- Han har scoret noen viktige mål i høst og vi mister en flott gutt med gode holdninger. Men erstatte ham, det skal vi klare, sier en selvsikker Fagermo.

Storbæks gode sesong har gjort at flere klubber har ønsket ham, i tillegg til et nytt kontraktforslag fra Odd. Strømsgodset var en av disse, men nå er det Haugesund som noe overraskende har fått tilslaget.