Oljeraffineriet  på Mongstad. (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Oljeraffineriet på Mongstad. (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Statoil-konsulent innrømmer korrupsjon

En konsulent som var innleid av Statoil, innrømmer å ha mottatt over 7 millioner kroner i bestikkelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Økokrim mener at konsulenten har mottatt over sju millioner kroner fra et rogalandsselskap for først å ordne innpass hos Norsk Hydro. Etter fusjonen av olje- og gassvirksomheten til Norsk Hydro og Statoil skal han ha fortsatt å hjelpe selskapet med å fakturere Statoil millionbeløp for ingenting, skriver Stavanger Aftenblad.

Risikerer ti års fengsel

Den fiktive faktureringen skjedde i forbindelse med arbeidet Statoil gjorde på Mongstad. Ifølge tiltalen skal Statoil ha betalt minst 19 falske fakturaer for totalt 6,1 millioner kroner fra leverandørselskapet.

Rettssaken mot konsulenten og to andre personer startet i Stavanger tingrett tirsdag. De risikerer ti års fengsel for grov korrupsjon.

Tiltalt for hvitvasking

Konsulenten erkjente straffskyld sammen med en person som var daglig leder og styreleder i leverandørselskapet. Han er også tiltalt for hvitvasking. Den tredje tiltalte nektet straffskyld.

Det var Statoil som fattet mistanke til konsulenten og anmeldte saken i november i fjor. 9. desember slo politiet til mot tolv adresser samtidig i Stavanger og Bergen.

Det er satt av tre uker til behandling av saken i tingretten. (©NTB)