Jorgen 1
Jorgen 1

Luksusfellen-Elin raste mot deltaker:
– Du utnytter systematisk dine nærmeste

– Gi meg en god grunn til at jeg og Hallgeir skal gidde å hjelpe deg.

Jørgen Alfheim (25) jobber i en barnehage, og har opparbeidet seg gjeld til ekskjæresten og faren på 70 000 kroner hver. I tillegg har han 60 000 kroner i inkassogjeld.

Jørgen har i tillegg et lite barn, og ønsker nå å ordne opp i økonomien for at han er blitt pappa.

«Luksusfellen»-økonomene Elin Ørjasæter og Hallgeir Kvadsheim reagerer sterkt på 25-åringens forbruk.

– Du er bare opptatt av fest og moro, og lar andre ordne opp for deg, sier Ørjasæter i programmet.

Tordnet mot deltaker

Hun regelrett tordnet mot Alfheim.

– Du bor her billig, fortsatt klarer du ikke å betale regningene dine og det du skylder din far og Stine. Du utnytter systematisk dine nærmeste. Kan du gi meg en god grunn til at Hallgeir og jeg skal gidde å bruke tid på deg, uttaler økonomen.

– Det er jo det at jeg har fått en datter. Jeg føler jeg må skjerpe meg for hennes del. Jeg har lyst til å være det beste forbildet jeg kan for henne, svarer Jørgen.

Elin Ørjasæter (Foto: TV 2)
Elin Ørjasæter (Foto: TV 2)

Til «God kveld Norge» sier Alfheim at han ikke satte pris på meldingen fra Ørjasæter.

– Det at jeg utnyttet de rundt meg var jeg ikke helt enig i. Jeg vet ikke hvorfor hun sa det. Det er vel det at de har hjulpet meg, og jeg har tatt imot hjelpen, uttaler han.

Har ikke fått ekstrajobb

25-åringen fikk et budsjett fra økonomene hvor han var nødt til å skaffe seg en ekstrajobb for å få hjulene til å gå rundt. Det har han fortsatt ikke klart.

Les også: Stian (23) ruinert etter «Luksusfellen»

– Jeg har ikke kommet i gang med det enda, men får det til å gå rundt like vel. Men jeg går på skole fire dager i uka i tillegg til jobben, så da vil jeg gjerne prioritere å bruke resten av tiden med datteren min, sier «Luksusfellen»-deltakeren.

– Alt i alt var det innholdsrikt og spennende å være med. Det å få oversikt over situasjonen gjorde alt mye enklere. Nå går det kjempefint, legger han til.