Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) under trontaledebatten i Stortinget tirsdag. (Foto: Fredrik Varfjell)
Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) under trontaledebatten i Stortinget tirsdag. (Foto: Fredrik Varfjell)

Ap sier nei til uavhengig PST-gransking

Avviser forslaget fra Frp og Høyre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stortinget må få bedre innsyn i hva Politiets sikkerhetstjeneste (PST) driver med, og hvilke vurderinger som gjøres, mener Frp og Høyre.

Men Ap avviser forslaget om en uavhengig undersøkelse.

Terrorhåndtering sto sentralt da Stortinget tok fatt på høstsesjonen med den bredt anlagte trontaledebatten tirsdag.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) åpnet med å si at han tar det fulle ansvaret for det som gikk galt 22. juli, mens justisminister Knut Storberget (Ap) redegjorde om den allerede varslede styrkingen av PST, helikopterberedskapen, Oslo politidistrikt og Sivilforsvaret.

LES OGSÅ: Opposisjonen krever terror-dialog med regjeringen

Både Stoltenberg og Storberget mente at det Frp ønsker undersøkt, ligger trygt innenfor mandatet til 22. juli-kommisjonen.

Frp foreslår at Stortinget oppretter et uavhengig utvalg for å undersøke og vurdere PSTs innsats før, under og etter terrorhandlingene.

– Jeg er skuffet. Situasjonen er at regjeringen, og den alene, håndterer alle forhold knyttet til terroranslagene i Norge. 22. juli-kommisjonen er regjeringens egen kommisjon. Det virker som regjeringen er redd for at noe skal komme ut. Hva er i så fall det? Jeg er urolig for hele situasjonen, sa Frp-leder Siv Jensen til NTB etter at både Stoltenberg og Storberget ga Frps forslag en kald skulder.

Frp ber Stortinget granske PST (Reporter: Philip Lote)

556360

(NTB/TV 2)