KUNSTNERE: Andrey og Haakon Sand vil følge i familiens fotspor
KUNSTNERE: Andrey og Haakon Sand vil følge i familiens fotspor

Nå lager neste generasjon Sand film

– Den skal handle om kjærlighet og nakenhet.

Andrey og Haakon Sand er neste generasjon i familien Sand som i likhet med både Vebjørn og Aune nå satser på karrierer som kunstnere.

Andrey, som egentlig er Aune Sands stesønn, har vokst opp med familien Sand.

Les også: – Marianne Aulie lå på gulvet og vred seg i smerte

Familiekarriere

Andrews fetter, Haakon Sand, hadde i juni sin første fotoutstilling der han blant annet viste bilder han hadde tatt av kjæresten. Nå ønsker Andrey og Haakon å lage kortfilm og har fått utstyr av Aune Sand.

– Da faren min laget «Dis» i 1995 åpnet han en dør for meg før jeg egentlig viste det selv. Jeg er veldig inspirert av faren min og onkelen min, og det ble tidlig klart for meg at man måtte være kreativ, sier Andrey Sand.

– Jeg begynte med fotografi og så snakket jeg med Aune en gang om at vi hadde lyst til å lage film sammen. Og så fikk vi et kamera av onkel Aune, for at vi skulle kunne begynne, sier Haakon.

Les også: Aune Sand: – Jeg vet at jeg er i verdensklasse

Støttes av familien

– For Vebjørn er det en drøm at den neste generasjonen finner seg et mål. Vi har blitt lært opp til å være vikinger, sier Andrey.

Kortfilmen spilles inn fortløpende, og fetterne har planer om å gjøre deler av innspillingen i Argentina, i tillegg til New York og på Hvaler.

– Filmen handler om kjærlighet og følelser og nakenhet. Og det skjønne og det vakre med unge mennesker som trer inn i en voksen verden, sier Haakon Sand.

– Vi har et stort budsjett med drømmer, og lever litt på det, sier Andrey.

Les også: Derfor har Aune Sand alltid med seg eget champanjeglass