ny1-syria-frankr-F - Amnesty: Syria truer dissidenter i utlandet

Syriske myndigheter truer systematisk dissidenter i utlandet i et forsøk på å bringe dem til taushet, rapporterer Amnesty International.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Menneskerettsorganisasjonen sier at den har dokumentert en rekke tilfeller der syrisk ambassadepersonell har plaget aktivister. Det er blant annet i Storbritannia, Canada, Chile, Frankrike, Tyskland, Spania, Sverige og USA.

Organisasjonen ber disse landene om å reagere kraftig mot Syrias ambassader og innføre tiltak for å beskytte syreres rettigheter i utlandet.

Ambassadepersonell har filmet eller fotografert aktivister som har protestert utenfor ambassadene, og deretter skal de ha forfulgt dem. Mange aktivister er blitt ringt opp og har mottatt e-poster eller Facebook-meldinger der de advares om at det er best for dem å stanse protestene.

Enkelte aktivister har opplyst at de har mottatt direkte trusler fra ambassadepersonell. Flere sier også at familiemedlemmer hjemme i Syria er blitt truet av sikkerhetsstyrker i et forsøk på å få stanset protestene i utlandet. (©NTB)