sv-skole-brev - Ber skolene strekke seg langt for terrorofre

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) ber skolene gjøre det de kan for å tilrettelegge skolehverdagen for elever som er berørt av terrorangrepet 22. juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå har statsråden sendt brev til alle landets skoler og skoleeiere etter at hun og kollega Tora Aasland (SV) møtte representanter for støttegruppen for de etterlatte etter 22. juli-angrepene.

- Det er god nok fleksibilitet i dagens regelverk til å tilpasse opplæringen på ulike måter og disse må aktivt benyttes, skriver Halvorsen. I brevet tar hun initiativ til et nettverk for berørte skoler, blant annet for å utveksle erfaringer om hvordan elevene kan ivaretas best mulig.

Hun påpeker også at det er mulig å søke om å få beholde retten til videregående opplæring selv om man må avbryte eller utsette skolegangen. Også andre muligheter for tilrettelegging trekkes fram, blant annet muligheten for selvstudium, og SV-statsråden minner om at det er måloppnåelse som skal avgjøre om eleven får karakter, ikke telling av timer og dager med fravær. (©NTB)