Kenrick Monk (Foto: Domenico Stinellis/Ap)
Kenrick Monk (Foto: Domenico Stinellis/Ap)

OL-svømmer løy om bilulykke etter skateboarduhell

Kenrick Monk serverte en skikkelig røverhistorie i frykt for å miste plassen på landslaget.

Den australske toppsvømmeren Kenrick Monk var uheldig og brakk to bein i albuen da han var ute på skateboard i forrige uke.

23-åringen var imidlertid så redd for å miste plassen på landslaget grunnet uhellet at han fabrikkerte en dekkhistorie. Monk fortalte nemlig både politiet og media at han hadde blitt påkjørt av en bil, hvorpå sjåføren hadde forlatt åstedet.

– Jeg husker at folkene i bilen ropte «Oi!», mens de lo. Jeg snudde meg og ble truffet i siden, forklarte Monk.

– Jeg fikk panikk
I helgen måtte svømmeren legge kortene på bordet og innrømme den store løgnen.

– Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg fikk panikk og friket ut. Jeg hadde nettopp falt av et skateboard, noe til og med en 10-åring er kapabel til å kjøre, sa Monk, ifølge ABC News.

– Vi er midt i forberedelsene inn mot OL. Å stå på skateboard er ikke det lureste du kan gjøre da.

Ble konfrontert av politiet
Monk valgte til slutt å krype til korset da politiet fortalte at de hadde et vitne til skateboardulykken.

– Men jeg hadde fortalt sannheten til slutt. Jeg orker det ikke mer. Det har vært i bakhodet mitt hele veien og jeg føler meg syk, sa han.

Det er foreløpig ikke bestemt hvorvidt Monk skal straffes for løgnen, eller om han vil bli vraket til neste års OL i London. Men svømmeren skal uansett møte foran det australske svømmeforbundets disiplinærkomité.

– Dette er noe annet enn å fortelle en løgn til dine foreldrene eller familie. Når man lyger til 24 millioner mennesker blir det mer alvorlig. Så jeg kan fortelle dere at Kenrick angrer seg veldig for det som skjedde, sa landslagstrener Michael Bohl.

Monk er sannsynligvis ute av vannet i minst seks uker. I tillegg risikerer han å miste ti prosent av strekket i sin høyre arm, noe som kan ha mye å si for svømmeteknikken.